Domaća aplikacija za jednostavan pronalazak plaža: Plaja - Beach Finder

Riječ je o domaćoj aplikaciji koja će dobro doći upravo onda kada se boravi na Jadranu i želi se dobiti odgovor na jedno od najčešćih pitanja – gdje je plaža? Premda nisu popisane sve plaže, uz suradnju s turističkim zajednicama, to bi uskoro moglo biti ostvareno…

Matija Gračanin ponedjeljak, 12. srpnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Plaja - Beach Finder 
Namjena Otkrivanje plaža na Jadranu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Strani i domaći gosti dok ljetuju na obali Jadrana najčešće se pitaju gdje je plaža, a ovo je domaća aplikacija koja nudi odgovor upravo na to pitanje. Iza aplikacije Plaja - Beach Finder stoji Dejan Grepo koji ju je osmislio nakon što je prošao osmotjednu StartIT akademiju, a podaci unutar aplikacije prikupljaju se uz suradnju s turističkim zajednicama.

U svega je tri mjeseca digitalizirano više od 35 posto hrvatske obale, a to znači da je putem aplikacije moguće dobiti lokacije i druge informacije o više od 500 plaža u svim županijama. Sama aplikacija prilično lijepo izgleda, a kako bi pokazala točnu udaljenost od plaže, oslanja se na lokaciju telefona pa joj treba dati odgovarajuće dopuštenje.

Dostupne su plaže kategorizirane pa je tako, na primjer, lako moguće pronaći plaže na kojima je dopušten pristup psima ili filtrirati plaže po tipu: pješčane, šljunčane ili stjenovite te drugo. Tu su i posebno istaknute plaže, a sve su plaže prikazane i na mapi dok je same plaže moguće i ocjenjivati. Dakako, aplikacija nudi i neke osnovne informacije o samim plažama te fotografije kako bi odluka želi li se posjetiti neka plaža bila tim lakša.

Za navigaciju do željene plaže koristi se Google Maps, aplikacija nudi i vremensku prognozu, tu je i mogućnost pretraživanja i još pokoja sitnica. Plaja - Beach Finder je posve besplatna aplikacija, a premda je podržana mogućnost otvaranja korisničkog računala ili prijava s Facebookovim ili Googleovim računom, aplikacija se može koristiti i bez toga.