Fing - aplikacija koja pomaže otkriti je li kućni WiFi hakiran

Riječ je o korisnom mobilnom alatu koji će biti od koristi svima onima koji žele doznati tko je sve spojen u njihovu kućnu mrežu ili im jednostavno na njihovom pametnom telefonu trebaju poznati mrežni alati koji se obično koriste kod dijagnostike…

Matija Gračanin utorak, 16. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Fing 
Namjena Mobilni mrežni skener
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 65 kn mjesečno ili 559 kn godišnje (Premium)

Fing je relativno poznata aplikacija koja je zapravo nastala na temeljima poznatog mrežnog alata Look@LAN Network Monitor što samo po sebi već nešto znači. Nudi tipičan set mrežnih dijagnostičkih alata, pa je tako tu onaj za brzi pregled lokalne mreže, skeniranje otvorenih portova, ping, traceroute, Wake on LAN, mogućnost testiranja brzine internetske veze te hrpica drugih alata.

Fing se može pohvaliti i relativno preciznom detekcijom uređaja prema njihovim fizičkim MAC adresama, a nisu mu strane ni stvarčice kao što su NetBIOS, UPnP i SNMP što mu samo dodaje na vrijednosti. Štoviše, mora se priznati da nudi sasvim dovoljno informacija o samoj mreži i uređajima do kojih se može doći.

Osim toga, kako omogućuje i skeniranje portova, na detektirane servise se može i spajati korištenjem eksternih aplikacija i dediciranih klijenata za SSH, FTP i tome slično. Osnovna inačica je besplatna, no ne nudi sve mogućnosti, pa ako se žele koristiti i dodatne stvarčice kao što je, primjerice, detekcija sigurnosnih ranjivosti usmjerivača ili provjera postoje li u mrežu kakve skrivene kamere, potrebno je odlučiti se za inačicu Premium.

S njom se dobivaju i dodatne stvarčice kao što je upozorenje kada se u lokalnoj mreži pojavi neovlašteni uređaj, prošireni set alata i druge stvarčice. Doduše, cijena se neće dopasti svima, pa se za inačicu Premium mora plaćati 65 kn mjesečno ili godišnja pretplata od 559 kuna. Nije baš za svačiji džep.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi