Fing - aplikacija koja pomaže otkriti je li kućni WiFi hakiran

Riječ je o korisnom mobilnom alatu koji će biti od koristi svima onima koji žele doznati tko je sve spojen u njihovu kućnu mrežu ili im jednostavno na njihovom pametnom telefonu trebaju poznati mrežni alati koji se obično koriste kod dijagnostike…

Matija Gračanin utorak, 16. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Fing 
Namjena Mobilni mrežni skener
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 65 kn mjesečno ili 559 kn godišnje (Premium)

Fing je relativno poznata aplikacija koja je zapravo nastala na temeljima poznatog mrežnog alata Look@LAN Network Monitor što samo po sebi već nešto znači. Nudi tipičan set mrežnih dijagnostičkih alata, pa je tako tu onaj za brzi pregled lokalne mreže, skeniranje otvorenih portova, ping, traceroute, Wake on LAN, mogućnost testiranja brzine internetske veze te hrpica drugih alata.

Fing se može pohvaliti i relativno preciznom detekcijom uređaja prema njihovim fizičkim MAC adresama, a nisu mu strane ni stvarčice kao što su NetBIOS, UPnP i SNMP što mu samo dodaje na vrijednosti. Štoviše, mora se priznati da nudi sasvim dovoljno informacija o samoj mreži i uređajima do kojih se može doći.

Osim toga, kako omogućuje i skeniranje portova, na detektirane servise se može i spajati korištenjem eksternih aplikacija i dediciranih klijenata za SSH, FTP i tome slično. Osnovna inačica je besplatna, no ne nudi sve mogućnosti, pa ako se žele koristiti i dodatne stvarčice kao što je, primjerice, detekcija sigurnosnih ranjivosti usmjerivača ili provjera postoje li u mrežu kakve skrivene kamere, potrebno je odlučiti se za inačicu Premium.

S njom se dobivaju i dodatne stvarčice kao što je upozorenje kada se u lokalnoj mreži pojavi neovlašteni uređaj, prošireni set alata i druge stvarčice. Doduše, cijena se neće dopasti svima, pa se za inačicu Premium mora plaćati 65 kn mjesečno ili godišnja pretplata od 559 kuna. Nije baš za svačiji džep.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi