Foreca - još jedna relativno popularna aplikacija za prilično preciznu prognozu vremena

U moru raznovrsnih aplikacija i platformi za prognozu vremena, Foreca se tijekom vremena nametnula kao jedna od najpreciznijih pa ni ne čudi da se mnogi za predviđanje kakvo nas vrijeme očekuje oslanja upravo na ovu aplikaciju bogatu podacima o vremenu…

Matija Gračanin ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Foreca
Namjena Popularna aplikacija za prognozu vremena
Android Google Play / App Gallery
iOS App Store
Cijena Besplatan / 3,45 eur godišnje

Aplikacija za prognozu vremena jedne su od najčešće korištene na pametnim telefonima, a Foreca je još jedna takva aplikacija koje se tijekom vremena uspjela, slično kao i neke druge, nametnuti kao jedna od najboljih i najpreciznijih aplikacija za prognozu vremena koju se može koristiti i besplatno.

Uz pregled aktualnih vremenskih podataka pri čemu se Foreca ističe vrlo bogatim informacijama čime se nameće kao idealno rješenje za one koji žele pri ruci imati mnoštvo podataka o vremenu, tu je i prognoza za idućih 15 dana (tako dalekosežne prognoze ipak ne treba uzimati kao previše precizne), kao i prikaz za idućih četiri dana.

Naravno, nije izostao ni prikaz radara pri čemu je moguće izabirati različite slojeve (podatke prikuplja iz brojnih izvora kao što su Aemet, BOM, DMI, DWD, EX, EUMETNET, FMI, InMET, JAM, KMI, KNMI, MET Norway te iz brojnih drugih, dok se za satelitski prikaz oslanja na EUMETSAT), a tu je i meteogram pa je moguće pratiti i kretanje vremena za svaki sat.

NE treba vjerojatno ni posebno isticati kako su tu i zgodno osmišljeni widgeti, ali i niz drugih stvarčica. Zapravo, nema smisla taksativno nabrojavati što sve Foreca može ponuditi nego je ovu aplikaciju najbolje jednostavno instalirati i provjeriti i donijeti zaključak samostalno. Koristiti je se može besplatno, ali valja tolerirati oglase kojih se može riješiti plaćanjem pretplate od 3,45 eura godišnje.