Fuelio - praćenje potrošnje goriva i drugih troškova povezanih s automobilom

Riječ je o jednoj od najpopularnijih aplikacija koje se specijaliziraju za praćenje potrošnje gorive, ali i drugih povezanih troškova s automobilima kao što je trošak redovnih i izvanrednih servisa. Sve je to upakirano i oku ugodno sučelje o oplemenjeno i šačicom dodatnih mogućnosti…

Matija Gračanin ponedjeljak, 30. studenog 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Fuelio 
Namjena Praćenje potrošnje goriva
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Fuelio je ljepuškasta Sygicova aplikacija namijenjena praćenju potrošnje goriva kao i praćenju drugih statističkih podataka kao što su prijeđeni kilometri te dodatnih troškova povezanih uz automobile baš kao što su redovni servisi i, oni koji najčešće najviše opterete kućne budžete, izvanredni servisi čime će se na koncu dobiti lijepi statistički pregled troškova uz grafikone.

Fuelio podržava praćenje podataka za više automobila, a i prilično ga je jednostavno koristiti. Zapravo, jednom kada je dodano jedno ili više vozila, valja samo unositi podatke o tome koliko se goriva natočilo u spremnik te trenutačno stanje prijeđenih kilometara. Fuelio će dalje izračun potrošnje odraditi sam, a onda uredno prikazivati prikupljene statističke podatke.

Zgodan je detalj što je moguće koristiti i ugrađeni GPS u telefon kako bi se pratio prijeđeni put, a onda će se dobiti na uvid i koliko se goriva potrošilo te procijenjeni trošak samoga puta. Uz samo praćenje potrošnje gorive, moguće je unositi i druge povezane troškove i to ne samo servisa, nego i svih drugih kupnji koje su povezane s vozilom.

Fuelio prikazuje i benzinske postaje koje se nalaze u blizini i to na interaktivnoj mapi ili kao popis, zajedno s cijenama goriva. Osim toga, podatke je moguće izvesti i pohraniti na memorijsku karticu ili na poznate servise za skladištenje i sinkronizaciju datoteka u oblaku. Naravno, tu su i brojne druge sitnice, a to ovu aplikaciju čini jednu od ponajboljih alata za praćenje troškova vezanih uz vozila.