Guides - praktični vodiči kroz više od osam tisuća gradova diljem svijeta

Lonely Planet je nadaleko poznati izdavač koji se od sedamdesetih godina naovamo proslavio izdavanjem prilično dobro osmišljenih turističkih vodiča za brojne destinacije diljem svijeta, a već neko vrijeme ima i svoju aplikaciju za pametne telefone koja nudi i neke praktične mogućnosti…

Matija Gračanin utorak, 1. veljače 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Guides by Lonely Planet 
Namjena Turistički vodiči za brojne gradove diljem svijeta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 42 kn mjesečno, 185 kn polugodišnje, 339 kn godišnje

Lonely Planet dobro je poznat po svojim tiskanim vodičima za brojne svjetske destinacije, a tu je i njegova službena aplikacija koja će biti korisna i onima koji se već nalaze na putu, ali i onima koji se tek spremaju na putovanje pa se žele pravodobno pripremiti i znati što se nipošto ne smije propustiti na destinaciji kamo putuju.

Putem aplikacije je moguće pregledavati vodiče za više od osam tisuća gradova diljem svijeta, a koje su napravili upravo stručnjaci iz Lonely Planeta. Osim toga, tu su i offline mape kako bi se moglo snalaziti u gradovima i onda kada nije dostupna internetske veza, mogućnost lakšeg pronalaska najboljih aktivnosti i zanimljivosti te i hrpa praktičnih savjeta kako bi putovanje prošlo čim ugodnije i sigurnije.

Osim što je, dakle, moguće uživati u namjenski pripremljenim vodičima kroz brojne svjetske destinacije pri čemu se dobivaju one najkorisnije informacije, aplikacija će poslužiti i kao pomoćni putni alat pa je, tako, moguće koristiti ugrađeni alat za izračun konverzije valuta, ali i kolekciju audio snimki više od deset tisuća fraza na 19 jezika pa je komunikacija i snalaženje tim jednostavnije.

Uz sve to, tu su i videozapisi od 360 stupnjeva za niz gradova (virtualni obilasci), pa se može putovati i virtualno. Dakako, dio sadržaja je besplatan, a oni koji u rukama imaju tiskani vodič Lonely Planeta, mogu ga skenirati putem aplikacije i dobiti pristup sadržaju u tom vodiču. No, ako se želi iskoristiti maksimum onoga što aplikacija može ponuditi, onda se na Guides valja pretplatiti za što se plaća godišnja naknada od 339 kn (postoje i drugi paketi koji se plaćaju mjesečno ili polugodišnje).