Hypocam - aplikacija specijalizirana isključivo za crno-bijelu fotografiju

Tehnika crno-bijele fotografije mnogima je omiljen oblik prezentacije fotografija i to pogotovo kod onih koji uživaju u specifičnom stilskom dojmu naglašenih kontrasta i izraženih tekstura. Ovo je alternativna kamera za pametne telefone namijenjena upravo monokromatskoj fotografiji…

Matija Gračanin petak, 4. veljače 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Hypocam 
Namjena Kamera za crno-bijelu fotografiju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Hypocam je aplikacija za pametne telefone koji ljubitelji bezvremenskog stilskog dojma i izričaja crno-bijele fotografije definitivno ne bi trebali propustiti. Naime, s nešto više od dva milijuna preuzimanja, Hypocam se tijekom vremena prometnuo u jednostavno najbolju aplikaciju za crno-bijelu fotografiju.

S jedne strane se specijalizira za stvaranje crno-bijele fotografije postavljajući se kao alternativna kamera koji nudi sve alate potrebne kako bi se snimila impresivna monokromatska fotografija nudeći pri tome visoku razinu kontrole nad parametrima same fotografije zajedno s tipičnim pomagalima.

Osim toga, tu su i dodatni alati za kreativnu obradu slika posebno osmišljeni za rad upravo s crno-bijelom fotografijom i pretvaranje fotografija u boji u crno-bijele, pravo mnoštvo vješto osmišljenih filtara i tekstura dostupnih za kupovinu unutar aplikacije, kao i druge mogućnosti koje su i inače tipične za alate za obradu slika.

Tu je i opcija da se vlastite fotografije podijele s drugima kao i mogućnost da se snimi u album na unutarnjoj pohrani telefona. Međutim, jedna od elementarnih vrijednosti ove aplikacije nalazi se u činjenici da se putem nje može uživati u velikom broju crno-bijelih fotografija i na taj način ne samo pronaći inspiraciju nego i učiti od majstora crno-bijele fotografije. U svakom slučaju, Hypocam vrijedi probati.