Remini - moćan alat za doradu slika i videozapisa koji koristi umjetnu inteligenciju

Remini je trenutačno jedna od najpopularnijih aplikacija koja se uvelike oslanjaju na modele umjetne inteligencije kako bi se doradile fotografije te na njima ispravile razne nepravilnosti, od zamućenja, preko oštećenja pa sve do popravljanja starih slika, a to je tek dio njegovih mogućnosti…

Matija Gračanin utorak, 2. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Remini 
Namjena Dorada i popravljanje fotografija uz umjetnu inteligenciju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 74,99 eur godišnje (Pro)

Riječ je o jednoj od trenutačno vrlo popularnih aplikacija koja omogućava da se na jednostavan način ispravne razne nepravilnosti na fotografijama i pritom ih se doradi te poboljša, a sve kako bi se možda i starim, zamućenim ili oštećenim slikama s puno neželjenog šuma ili artefakta udahnuo novi život.

Čitavu je stvar vrlo lako koristiti, a kako se uvelike oslanja na umjetnu inteligenciju, rezultati katkada mogu itekako iznenaditi, iako ne treba očekivati čuda; nekim fotografijama gotovo da i nema spasa. Uz spašavanje fotografija, Remini se može koristiti i samo za njihovu jednostavnu i brzu doradu, što će se posebno dopasti onima koji teže uvijek slikati savršen sebić (ili grupni sebić).

Osim toga, tu su i neke vrlo specifične mogućnosti kao što je opcija generiranje slika korištenje umjetne inteligencije, pa je moguće vidjeti kako će se izgledati u starosti, vidjeti i kako će djeca gledati kada odrastu kao i stilizirati fotografije na različite načine pa čak i za to koristiti već prethodno definirane fotografske modele (za sve to je potrebno stvoriti osobni profil te uploadati osam selfija kako bi se trenirao AI model).

Remini podržava i videozapise pa je moguće dorađivati i njih, a na umu valja imati da aplikacija nije besplatna kao i to da se obrada ne odvija izravno na samom pametnom telefonu. Osnovnu razinu dorade fotografije može se raditi besplatno uz gledanje reklama, no ako se želi iskoristiti sve ono što Remini može ponuditi, onda je potrebno plaćati pretplatu za izdanje Pro koja godišnje stoji 74,99 eura (postoji i jeftinije izdanje koje godišnje stoji 29,99 eura).