Kako preuzimati torrente na smartfonu? Uz pomoć Fluda…

Flud je zgodno napravljen mobilni klijent BitTorrenta s hrpom mogućnosti koje bi jedan takav klijent i trebao imati. Štoviše, nadmašuje i neke klijente koji rade na stolnim platformama pa se jednostavno nameće kao idealno rješenje za preuzimanje torrenata na smartfonima…

Matija Gračanin petak, 18. rujna 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Flud
Namjena Klijent BitTorrenta
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / Ad free (13 kn)

Flud je još jedan klijent BitTorrenta namijenjen Android OS-u koji je, zbog činjenica da je odlično napravljen, dobro tehnički potkovan i vizualno usklađen, iznimno popularan među svima onima koji torrente preuzimaju i na uređajima s Androidom.

Krasi ga moderno i vrlo uredno osmišljeno sučelje koje odlično izgleda i na smartfonima i na tabletima, a tu je i čitav niz mogućnosti koje bi jedan punokrvni klijent BitTorrenta zapravo i trebao imati. Na primjer, nudi podršku za magnet linkove (prepoznaje magnet linkove iz web preglednika), a podržava i RSS kanale s automatskim preuzimanjem.

Osim toga, podržava NAT-PMP, DHT i UPnP (Universal Plug and Play) te µTP (µTorrent Transport Protocol) i PeX (Peer Exchange), a tu je i mogućnost sekvencijalnog preuzimanja te mogućnost podešavanja prioriteta za datoteke i mape. Osim toga nema ograničenja brzine preuzimanja i slanja, a zgodno je i što podržava torrente s velikim datotekama (samo treba pripaziti na ograničenje veličine FAT formatiranih memorijskih kartica).

Zgodno je i to što je moguće podesiti da se preuzimanje odvija samo kad je smartfon spojen na bežičnu mrežu, a tu su i neke druge sitnice. Osnovna inačica je besplatna, no prikazuje oglase kojih se može riješiti za iznos od 13 kuna.