Keepsafe Photo Vault - posebno osmišljen album za sigurno čuvanje fotografija na smartfonu

Keepsafe Photo Vault, baš kao što se već prema nazivu može zaključiti, aplikacija je koja nudi siguran prostor u koji se mogu pohranjivati fotografije, ali i videozapisi, dokumenti i druge vrste datoteka. Da svoj posao obavlja korektno svjedoči i činjenica da je dosad preuzeta više od 50 milijuna puta…

Matija Gračanin utorak, 11. lipnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Keepsafe Photo Vault
Namjena Sigurno mjesto za čuvanje slika i dokumenata
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 10 eur mjesečno

Svi oni koji su na bilo koji način zabrinuti da bi njihove osjetljive fotografije, videozapisi, dokumenti ili druge vrste datoteka mogle pasti u ruke onih koji ih ne bi trebali vidjeti, a istodobno žele imati fleksibilnost čuvanja takvoga sadržaja na svojem pametnom telefonu, trebali bi provjeriti što im može ponuditi upravo Keepsafe Photo Vault.

Riječ je o aplikaciji koja omogućava stvaranje posebno prostora na pametnom telefonu u koji se mogu pohranjivati datoteke osjetljive prirode, a taj je prostor dodatno zaštićen šifriranjem te je, da bi se do pohranjenog sadržaja uopće došli, uvijek potrebno unijeti PIN ili se autorizirati biometrijskim podacima.

S korisničke strane, čitav stvar funkcionira prilično jednostavno; samo je potrebno uvesti datoteke koje se žele sigurno pohraniti, a nakon što se u njemu nađu, izbrisati izvorne datoteke. Korisno je to što Keepsafe Photo Vault nudi i mogućnost stvaranja pričuvnih kopija datoteka kao i sinkronizaciju s oblakom (sve je šifrirano), što znači da će sve ujedno biti dostupno i na svim uređajima gdje se aplikacija koristi.

To ujedno znači da, ako je telefon ukraden ili uništen, do svojih se povjerljivih podataka uvijek može doći s drugog uređaja ako su se napravile pričuvne kopije li uključila sinkronizacija. Od drugih mogućnosti,  tu je opcija da se virtualni sef automatski zaključa kad se telefon okrene licem dolje, tu je i mogućnost dijeljenja slika koje će se samouništiti, kao i brojni drugi detalji.

Naravno, osnovna inačica aplikacije je prilično ograničena i zapravo više služi da pokaže što sam Keepsafe Photo Vault može ponuditi, a onda je za puno doživljaj potrebno plaćati pretplatu za izdanje Premium koje se može iskušavati besplatno 30 dana te stoji od 10 eura mjesečno.