KMPlayer - moćan mobilni video reproduktor koji se proslavio na desktopu

KMPlayer je još jedan dobro poznat multimedijski reproduktor koji je svoju slavu i pravu vojsku vjernih sljedbenika stekao na desktopu, a već neko vrijeme nudi i prilično dobro izdanje namijenjeno pametnim telefonima…

Matija Gračanin četvrtak, 20. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv KMPlayer 
Namjena Mobilni multimedijalni reproduktor
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno / 155 kn godišnje (VIP)

KMPlayer svoje korisnike oduševljava ne samo činjenicom da je dostupan i desktopu, nego i time što nudi jedno od ponajboljih grafičkih sučelja koje je prilagođeno i pametnim telefonima i tabletima, što znači da se svi oni koji ga već koriste na svojim računalima, ne moraju upuštati u traženje sposobnog multimedijalnog reproduktora za pametne telefone.

Osim što je sučelje vizualno usklađeno, ono je i vrlo intuitivno pa se do videozapisa spremih za reproduciranje vrlo lako dolazi. Osim toga tu je i podrška za geste, rafinirano usporavanje ili ubrzavanje reprodukcije videozapisa, odlično osmišljena navigacija i podrška za tipične multimedijalne formate.

S tehničke se strane možda ne može u svim segmentima uspoređivati s reproduktorima kao što je, primjerice, Mx Player, no svoj posao odrađuje bez prevelikih zamjerki. Pri tome nudi podršku za eksterne kodeke, podršku za oblačne servise, fleksibilnu podršku za titlove, a nekima će posebno zanimljiva biti mogućnost plutajućeg zaslona u kojem se može reproducirati videozapis. Na taj je način bez prekida reprodukcije moguće koristiti i druge aplikacije, no moraju se dopustiti odgovarajuće ovlasti.

Tu su i neki drugi detalji kao što je mogućnost ugađanja boja, zumiranje, zrcalna reprodukcija videa, ugrađeni ekvilajzer, opcija namještanja tajmera, podrška za reprodukciju putem mreže (SMB, FTP i UPNP), reprodukcija s oblačnih servisa kao što su Dropbox, OneDrive i Google Drive, podrška za Chromecast (moguće je podesiti i audio pass-through) i još štošta drugo.

Osnovna inačica je besplatna i ne prikazuje oglase, ali je tu i izdanje Vip koje uvodi i dodatne mogućnosti kao što je podrška za BitTorrent (može izravno streamati sadržaj), alat za konverziju MP3 formata te druge stvarčice. Za nju je potrebno plaćati godišnju pretplatu koja stoji 155 kn.