LD Photo Editor – zgodno napravljena aplikacija za stiliziranje fotografija s podrškom za slojeve

U moru drugih aplikacija koje omogućavaju uređivanje fotografija izravno na pametnom telefonu, ova se ističe ponudom vrlo specifičnih efekata kao i podrškom za slojeve pa je više efekata moguće kombinirati, a sve kako bi se dobile vizualno impresivne fotografije…

Matija Gračanin ponedjeljak, 18. prosinca 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv LD Photo Editor
Namjena Editor slika za stiliziranje fotografija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan / 12,54 eur godišnje (LD+)

LD Photo Editor je zanimljiva aplikacija za doradu fotografija koja se od žestoke konkurencije, u prvome redu, razlikuje po tome što nudi vrlo specifičan set efekata koje je moguće primijeniti na fotografije s ciljem da se postigne kinematografski vizualni stil.

Pri tome je posebna i po tome što nudi podršku za slojeve koji su zamišljeni tako da se zapravo omogući kombiniranje različitih efekata i da se svaki od njih nezavisno može dorađivati i za njega podešavati razne dostupne parametre.

Uz one već očekivane alate za osnovnu doradu slika kao što je onaj za ugađanja svjetline, kontrasta, zasićenosti boja, ključna značajka LD Photo Editora zapravo se nalazi u mogućnosti dodavanja raznovrsnih svjetlosnih efekata, prirodnih elemenata poput magle, kiše ili snijega, zatim teksta sa stiliziranim filmskim fontovima te drugih vrlo zanimljivih efekata.

Čitavu je stvar vrlo jednostavno koristiti, a svi su elementi kao i parametri koje je moguće podešavati, dostupni na horizontalnim trakama na dnu zaslona po kojima se kliže lijevo ili desno. Jednostavnim dodirom elementa, on će odmah biti dodan u sloj i primijenjen na sliku, a onda samo valja podesiti željene parametre.

Besplatna inačica aplikacija je ograničena mogućnostima pa je u njoj ograničen broj slojeva koji je moguće dodati, znatno je slabija ponuda efekata, a tu su i druga ograničenja. Njih će se riješiti vrlo jednostavno i to tako da se plaća godišnja pretplata od 12,54 eura za izdanje LD+ (za prvu godinu) ili mjesečna koja stoji 3,32 eura.