Galaxy Enhance-X - uređivanje slika uz umjetnu inteligenciju za vlasnike Samsungovih telefona

Riječ je o aplikaciji namijenjenoj Samsungovim pametnim telefonima i to, još uvijek, njihovim najjačim modelima, a koja omogućuje da se na jednostavan način dorađuju i retuširaju fotografije koristeći pritom umjetnu inteligenciju…

Matija Gračanin petak, 15. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Galaxy Enhance-X 
Namjena Uređivanje slika uz umjetnu inteligenciju
Android Galaxy Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Samsung vlasnicima svojih pametnih telefona nudi nekoliko aplikacija za obradu fotografija, a već je otprilike dvije godine dostupna i ova koja se oslanja na umjetnu inteligenciju. Galaxy Enhance-X je aplikacija za obradu slika, no koja se može koristiti isključivo na najjačim Samsungovim pametnim telefonima (još uvijek je u najavi da bi ova aplikacija trebala postati dostupna i za seriju A).

Dostupna je isključivo putem službene Samsungove trgovine aplikacijama i moći će je se instalirati samo na telefone koji su službeno podržani (od S20 do S24 te na Fold i Flip telefone), a jednom kada se to učini, na raspolaganje će se dobiti zanimljivo rješenje koje u tren oka, oslanjajući se na algoritme umjetne inteligencije, doraditi i poboljšati fotografije.

Koristiti ju je iznimno jednostavno, a sve počinje otvaranjem slike (ili videozapisa) koje se želi doraditi nakon čega je potrebno samo izabrati neku od dostupnih mogućnosti. Naravno, tu je i automatsko poboljšavanje fotografija (Magic), opcija generiranja ubrzanog videa od 24 sata od jedne slike (timelapse), zatim apliciranje HDR efekta te automatskog korigiranja svjetline.

To slijede nešto naprednije mogućnosti kao što je uklanjanje sjena i zrcaljenja, uklanjanje ili ublažavanje zamućenja, uklanjanje šuma, ugađanje oštrine i slično. Dostupni su u namjenski alati za rad s portretnom fotografijom uz podršku za digitalno restauriranje starih fotografija s oštećenjima, zatim mogućnost povećavanja razlučivosti slike i još šačicu drugih zgodnih alata.

Naravno, Galaxy Enhance-X je sasvim besplatan, pa je ovo jedna od aplikacija koju bi svaki vlasnik nekog od podržanih Samsungovih pametnih telefona trebao instalirati.