MagellanTV - platforma s više od tri tisuće probranih dokumentarnih filmova

Riječ je o streaming servisu koji za relativno pristupačnu mjesečnu pretplatu omogućava pristup svojem katalogu od nešto više od tri tisuće dokumentarni filmova i serijala koji pokrivaju najraznovrsnije teme, od povijesti i umjetnosti do znanosti i tehnologije…

Matija Gračanin četvrtak, 4. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv MagellanTV 
Namjena Streaming platforma za dokumentarce
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 55 kn mjesečno

MagellanTV je nešto manje poznata platforma putem koje se može uživati u nešto više od tri tisuće dokumentarnih filmova i serijala od čega ih je dio dostupan u 4K razlučivosti, a ono čime se izdvaja od sličnih servisa, svakako je činjenica da obiluje kvalitetnim sadržajem i da se sadržaj redovno nadopunjava (jednom tjedno).

Doduše, na umu valja imati da na platformi su ipak daleko manje zastupljeni svjetski poznati i nagrađeni dokumentarci, ali to ne znači da je sadržaj koji je ponuđeno kvalitetom loš. Baš nasuprot, neki dokumentarni serijali i filmova ugodno iznenađuju i čitavu ovu platformu čine potencijalno vrlo poželjnom upravo ljubiteljima dokumentarnih filmova.

Slično kao i većina drugih streaming servisa, MagellanTV se može gledati na pametnim televizorima i sličnim uređajima, dok aplikacije za pametne telefone imaju i ugrađenu podršku za Chromecast. Osim toga, dostupan je diljem svijeta, no katalog se ipak razlikuje ovisno o tome u kojoj ga se zemlji želi gledati pa i to valja imati na umu.

Nudi probnu inačicu od sedam ili 14 dana (ovisno o tome na koji će se paket pretplatiti), no tko nije odmah spreman na plaćanje, katalog može slobodno listati i pogledati kratke pretpreglede ponuđenih dokumentarnih filmova i na taj način odlučiti hoće li se plaćati mjesečna pretplata od 55 kuna (ako se ne želi odmah platiti godišnja pretplata).