MATRIC - pretvara pametne telefone u specijalizirane uređaje za proširenu kontrolu računala

MATRIC je dvokomponentno rješenje domaćih autora koje omogućava udaljenu kontrolu računala, aplikacija i igara uz pomoć pametnih telefona ili tableta pretvarajući ih u svojevrsne mobilne konzole s prilagođenim kontrolama i funkcijama…

Matija Gračanin petak, 22. travnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv MATRIC 
Namjena Udaljeno upravljanje aplikacijama na računalima
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 7 kn mjesečno, 65 kn godišnje ili od 95 kn jednokratno

MATRIC je prilično zanimljivo rješenje domaćih autora koje omogućava da se pametni telefoni ili tablet računala pretvore u svojevrsni daljinske upravljače uz koje će se upravljati aplikacijama i igrama na računalu, a koji se može iskoristiti za izvršavanje čitavog niza funkcija i naredbi.

Čitavo se rješenje sastoji od dvije komponente i to poslužiteljske koja mora biti instalirana na računalu i koja je zapravo okosnica čitavog rješenja te aplikacija za pametne telefone s Androidom. Ono što se mora priznati, svakako je činjenica da MATRIC nudi zapravo prilično velike mogućnosti i visoku razinu fleksibilnosti.

Primjerice, može ga se iskoristiti kako bi se napravila upravljačka konzola s nizom funkcija koje su korisne kada se igraju brojni igraći naslovi (pogotovo simulacije letenja), ali jednako tako kada se koriste neke specifične aplikacije i želi se izbjeći korištenje složenih tipkovničkih prečaca i pri tome iskoristiti doista napredne funkcije koje se aktiviraju tek jednim gumbom.

Specifičnost je i to što ugrađeni skener crtičnih kodova, virtualni touchpad, virtualni joystick, mogućnost jednostavnog ubacivanja fotografija u bilo koju aplikaciju na računalu koja podržava rad sa slikama, udaljeni prikaz zaslona računala i štošta drugo.

Osim toga, tu je i relativno živahna zajednica na kojoj se može pronaći niz već gotovih predložaka za brojne aplikacije i računalne igre. Razvojni inženjeri mogu MATRIC iskoristiti i na druge načine jer je dostupan API i iskoristiti sve ono što MATRIC može ponuditi u vlastitim aplikacijama.

Bilo kako bilo, MATRIC je doista zanimljivo rješenje za udaljeno upravljanje aplikacijama i računalom koje svakako vrijedi probati. Osnovno izdanje je besplatno, ali ograničeno na šest gumbića i jednom stranicom, a ako se žele dobiti sve mogućnosti potrebno je ili plaćati mjesečnu pretplatu od 7 kn, godišnju pretplatu od 65 kn ili aplikaciju platiti jednokratno od 95 kn – 155 kn (ovisno koliko se želi honorirati autore ove aplikacije).

 

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi