Musicolet Music Player - potpuno offline glazbeni reproduktor bogatih mogućnosti

Konkurencija među glazbenim reproduktorima za pametne telefone je prilično žestoka, no uvijek ima mjesta za neke koji se ističu specifičnim karakteristikama. Dobar je primjer upravo ovaj reproduktor koji ni u jednom trenutku neće koristiti internetsku vezu štiteći tako privatnost…

Matija Gračanin ponedjeljak, 10. svibnja 2021. u 09:20
OSNOVNI PODACI
Naziv Musicolet Music Player
Namjena Glazbeni reproduktor
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 38 kn (Pro)

Već je na prvi pogled sasvim jasno da je Musicolet Music Player zapravo prilično dobro opremljen glazbeni reproduktor, no koji se od svoje brojne konkurencije, ne ističe manje ili više klasičnim značajkama, nego činjenicom da uopće ne traži internetsku vezu.

To ne znači samo da je riječ o istinskom offline glazbenom reproduktoru koji ne podržava stremanje glazbe niti internetske servise, nego je riječ o reprodktori koji ni na koji način neće slati nikakve podatke o svim korisnicima.

Svima onima kojima je to važno, a pri tome su navikli slušati glazbeni kolekciju koju čuvaju na unutarnjoj memoriji telefona ili na SD kartici, te žele na raspolaganju imati sve one mogućnosti s kojima se ozbiljni reproduktori mogu pohvaliti, svakako bi trebali razmisliti o ovome reproduktoru.

Naime, osim što nudi sasvim zgodno osmišljeno sučelje, podržava korisne stvarčice kao što je opcija stvaranja reda sviranja dok se već reproducira pjesma, elegantna mogućnost pregledavanja mapa, dodatne kontrole koje će biti korisne kada se koriste slušalice, a tu je i mogućnost podešavanja tajmera za spavanje.

Nadalje, nudi ugrađeni dodatak za uređivanje metapodataka, podrška za prikaz riječi pjesama (moraju se nalaziti u metapodacima), sasvim solidan ekvilajzer, podrška za reprodukciju bez stanke (gapless playback), podršku za Android Auto i štošta drugo. Osnovna inačica Musicolet Music Playera je besplatna i ne prikazuje oglase, no za dodatne mogućnosti kao što je podrška za Chromecast te neke druge sitnice, valja ga jednokratno platiti 38 kuna.