Oto Music - glazbeni reproduktor za Android telefone modernog sučelja i solidnih mogućnosti

Kategorija glazbenih reproduktora na pametnim telefonima prilično je popunjena, a ovo je još jedna aplikacija koja nastoji pronaći svoje mjesto u prilično žestokoj konkurenciji. Želi to postići nudeći vizualno zgodno sučelje i sasvim solidnu ponudu mogućnosti…

Matija Gračanin ponedjeljak, 20. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Oto Music 
Namjena Lijepo napravljeni glazbeni reproduktor solidnih mogućnosti
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Beplatan / 4,78 eur (Music+)

Izbor omiljenog i primarnog reproduktora glazbe na pametnim telefonima (i računalima) prilično je individualan. Srećom, ponuda je i više nego izdašna i postoji čitav niz reproduktora koji nastoje na različite načine pronaći svoje vjerne korisnike. Oto Music je još jedna takva aplikacija.

Dostupan je isključivo na Android pametnim telefonima, a specijalizira se za reprodukciju glazbe koja je pohranjena na unutarnjoj memoriji telefona (ili memorijskim karticama ako ih telefon podržava). Ističe se vizualno zgodnim sučeljem (Materijal You) koje nudi čitav niz zgodnih detalja, ali i sasvim solidnim mogućnostima.

Glazba koja se nalazi na telefonu automatski će biti dostupna (samo aplikaciji nakon instalacije treba dati potrebne dozvole), ali je moguće dodavati (ili uklanjati) mape u kojima se glazba nalazi. Glazbu je moguće pregledavati prema albumima, zatim reproducirati samo individualne pjesme kao i reprodukciju započeti prema omiljenim izvođačima.

Naravno, vrlo je lako moguće stvarati playliste, tu je i mogućnost pretraživanja, ali i sve ono što bi se moglo očekivati od aplikacije ovakvoga tipa. Tako je tu 5-tračni ekvilajzer, podrška za Android Auto i Chromecast, zatim podrška za gapless reprodukciju i za replay gain, mogućnost uvoza i izvoza playlista, tajmer za spavanje, podrška za tekstove pjesama (tekstovi mogu biti sinkronizirani uz reprodukcija glazbe) i još zbilja štošta drugo.

Besplatna inačica je ponešto ograničena, a ako se žele imati sve dostupne mogućnosti kao i sve dostupne teme (primjerice, u naplatnom se izdanju dobiva 10-tračni  ekvilajzer, tema prilagođena uređajima s AMOLED zaslonima i štošta drugo), onda je potrebno kupiti izdanje Music+ koje stoji 4,78 eura jednokratno.