MX Player - jedan od najboljih videoreproduktora na Androidu

Ovo je, bez imalo sumnje, jedan od najboljih i najpopularnijih multimedijskih reproduktora namijenjen Android uređajima koji, ne samo da će reproducirati sve popularne multimedijske formate, nego pri tome nudi i čitav niz korisnih mogućnosti…

Matija Gračanin utorak, 27. listopada 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv MX Player
Namjena Multimedijski reproduktor
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 45 kn (Pro)

Uopće ne treba čuditi zašto ovaj multimedijski reproduktor već godinama slovi kao ponajbolja aplikacija za uživanje u multimediji na pametnim telefonima ili tabletima s Androidom. Naime, uz to što podržava popularne multimedijske formate (oslanja se na FFmpeg), riječ je o jednom o najbolje opremljenih reproduktora uopće.

Tako nudi podršku za hardversko dekodiranje uz podršku za višejezgrene procesore pa je i dekodiranje tim brže, vrlo jednostavno riješeno zumiranje (štipanjem zaslona), zatim je tu vrlo hvaljena i doista dobra podrška za prikaz titlova (podržava niz formata i nudi visoku razinu fleksibilnosti i prilagodbe prikaza), ali i neke druge stvarčice kao što je zaštita od slučajnih dodira (Kids lock) pa čak i mogućnost dijeljenja datoteka (MX File Sharing).

Međutim, razlog njegovoj popularnosti treba potražiti i u nekim vrlo praktičnim detaljima. Primjerice, podržava prikaz videa na principu slika u slici, a može nastaviti i reprodukciju u pozadini i onda kada je zaslon pametnog telefona zaključan.

Kada se tome pridoda mogućnost reprodukcije video streamova uz podršku za Youtube (puna podrška za Youtube je dostupna u zadnjoj beti), postaje dodatno jasno zašto ga mnogi izabiru za primarnog reproduktora multimedije bilo da se ona nalazi na lokalnoj pohrani telefona ili dostupna putem mreže.

Doduše, tu je i čitav niz drugih stvarčica i mogućnosti, neke sasvim tipične za ovu vrstu aplikacija, a samo treba zaviriti u njegovu prilično izdašnu konfiguraciju čime se otkrivaju njegove impresivne mogućnosti. Osim besplatne inačice koja prikazuje oglase, tu je i izdanje Pro koje stoji 45 kn.