Norton App Lock - besplatno rješenje za lako ograničavanje pristupa aplikacijama

Ograničavanje pristupa instaliranim aplikacijama na smartfonu samo je jedan od elemenata kako se može povisiti razina sigurnosti, pa ni ne čudi da postoji niz aplikacija koje upravo to omogućuju. Ovo je jedna od besplatnih i jednostavnijih, no koje svoj posao odrađuju dobro…

Matija Gračanin četvrtak, 25. kolovoza 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Norton App Lock 
Namjena Ograničavanje pristupa instaliranim aplikacijama
Android Play Store 
iOS Nema
Cijena Besplatan

Mnogo je razloga zašto bi netko htio ograničiti pristup instaliranim aplikacijama na svojemu pametnom telefonu, čak i unatoč tome što je najprije potrebno otključati telefon lozinkom ili korištenjem biometrije. Srećom, za takvo zaključavanje aplikacija postoji čitav niz rješenja.

Neka su prilično dobro opremljena i nude čitav niz čak i ponešto naprednih mogućnosti. No, oni koji traže nešto jednostavnije, a opet i više nego dovoljno funkcionalno, uvijek mogu provjeriti što im može ponuditi Norton App Lock.

Riječ je o jednostavnoj aplikaciji koja omogućava da se aplikacijama zapriječi pristup tako da je najprije potrebno ocrtati uzorak na zaslonu, utipkati PIN ili se jednostavno poslužiti biometrijom kako bi se aplikacija mogla pokrenuti.

Čitavu je stvar jednostavno podesiti i tu nema nekih iznenađenja, potrebno jer dati odgovarajuća prava (idealno postaviti Norton App Lock i kao administrator uređaja), a nakon toga samo označiti za koje aplikacije se želi ograničiti pristup.

Svaki put kada se telefon otključa, bit će potrebna i dodatna autorizacija kada se pokreće neka od zaštićenih aplikacija. Pri tome će pristup aplikaciji biti omogućen, sve dok god se telefon opet ne zaključa. Nekih posebnih dodatnih mogućnosti nema, ali nema ni reklama, niti potrebe da se aplikacija plati.