Norton Clean - praktična aplikacija za proljetno čišćenje Android telefona

Aplikacije koje se specijaliziraju za čišćenje nagomilanog smeća na pametnim telefonima postale su sasvim uobičajene, a premda Android telefoni već nude ugrađene mogućnosti čišćenja i održavanja, ove aplikacije i dalje itekako mogu biti korisne…

Matija Gračanin četvrtak, 5. svibnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Norton Clean
Namjena Čišćenje memorije pametnih telefona
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Norton Clean se, za razliku od dobrog dijela konkurentnih aplikacija koje se razmeću raskošnom opremom i mogućnostima, usredotočuje na ono što će većini biti i najvažnije – uklanjanje nepotrebnih datoteka koje zauzimaju katkada prilično ograničen prostor za pohranu.

Već je na prvi pogled jasno da je riječ o nepretencioznoj aplikaciji koja nudi osnovne značajke, ali svoj posao obavlja korektno. Dakako, to ujedno znači i da se  Norton Clean svrstava među sasvim besplatne aplikacije ovoga tipa, nešto će je mnogima prilično važno pri odabiru aplikacija za čišćenje.

Krasi je jednostavno sučelje, a osim što će Norton Clean očistiti rezidualne sistemske datoteke koje obično zaostaju nakon deinstalacije aplikacija, analizirat će unutarnju pohranu telefona (uključujući i memorijske kartice) te detektirati i ukloniti druge suvišne i nepotrebne datoteke.

Može pronaći i zaostale .apk datoteke te ih podjednako tako ukloniti, sposoban je ukloniti cache za individualne aplikacije, a tu je i ugrađen upravitelj aplikacijama koji omogućava jednostavnu deinstalaciju aplikacija zajedno s preporukama koje aplikacije vrijedi ukloniti.

Dakako, tu su još neke druge manje mogućnosti, pa svi oni koji muku muče s dostupnim slobodnim prostorom bilo na unutarnjoj memoriji telefona ili na dodatnoj SD kartici, s ovom će aplikacijom relativno brzo i bezbolno doći do više slobodno prostora.