PanoCut - aplikacija za stvaranje panoramskih fotografija na Instagramu

PanoCut je jedna od aplikacija koju bi svaki istinski ljubitelj poznate mreže Instagram trebao imati. Naime, omogućava da se na vrlo jednostavan način odradi izrezivanje neke fotografije tako da se na Instagramu može prikazati kao da je – panoramska…

Matija Gračanin srijeda, 22. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv PanoCut
Namjena Izrada panoramskih fotografija za Instagram
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan / 7 eur

Svi oni koji redovito objavljuju na Instagramu vjerojatno dobro znaju da je moguće objaviti više fotografija odjednom u istoj objavi koje se onda mogu listati jedna za drugom klizanjem po zaslonu. Upravo tu mogućnost iskorištava PanoCut.

Naime, omogućava da se na vrlo jednostavan način bilo koja slika izreže na pravilne dijelove kako bi se činilo da je riječ o panoramskoj slici. Premda postoji više načina na koji se može postići isto kako bi se iskoristio carousel na Instagramu, PanoCut se nameće kao možda i najjednostavnije rješenje.

Potrebno je samo izabrati fotografiju koja se želi na taj način razrezati, odabrati omjer slike, zatim naznačiti na koliko se dijelova slika želi izrezati (maksimalno 10 dijelova što je ujedno i najveći broj slika koji se može objaviti u jednom postu na Instagramu) i zatim samo pritisnite gumb za spremanje.

Naravno, tu je i mogućnost pretprelgeda prije nego što se uopće snimi samo izrezivanje, a tu su još i neki dodatni detalji kao što je opcija ukrašavanja slika, primjena filtara, ugađanja niza dodatnih parametara te općenita jednostavnija dorata fotografija. Osnovna se inačica može koristiti besplatno, no ako se ne žele trpjeti mnogobrojni oglasi, onda je potrebno aplikaciju platiti 7 eura jednokratno.