Pi Music Player – reproduktor za slušanje glazbe s Youtubea

Premda je riječ o naizgled tek još jednom tipičnom reproduktoru glazbe koja se nalazi pohranjena na unutarnjoj memoriji telefona ili memorijskoj kartici, zapravo je njegova ključna prednost sposobnost reprodukcije videa s Youtubea, ali i činjenica da nudi čitav niz dodatnih mogućnosti…

Matija Gračanin četvrtak, 10. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Pi Music Player
Namjena Glazbeni reproduktor
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 10 kn

Youtube mnogima služi i kao neiscrpan izvor glazbe, no ako se želi nesmetano uživati u reprodukciji izvan Youtube aplikacije, potrebno je ili plaćati pretplati ili se poslužiti određenim trikovima. Pi Music Player nudi zanimljiv pristup ne narušavajući pri tome uvjete koje nameće sam Youtube (slično kao i neki web preglednici i neke druge aplikacije).

Naime, osim što može reproducirati glazbu pohranjenu na memoriji pametnog telefona, tu je i mogućnost reprodukcije videozapisa s Youtubea u malenom plutajućem prozorčiću pa je moguće nesmetano koristiti i druge aplikacije dok se sluša (i gleda) glazba. Osim toga, videozapise je moguće dodavati u playliste i tako stvarati hibridne playliste miješajući glazbu na lokalnoj pohrani s onom na Youtubeu.

Tu je i poseban segment koji omogućava uštedu baterije dok se slušaju videozapisi s Youtubea kako bi se nadomjestilo ograničenje slušanja glazbe s Youtubea  dok je zaslon telefona isključen (to ograničenje nameće sam Youtube), a Pi Music Player ide i korak dalje nudeći čitavih niz dodatnih praktičnih mogućnosti.

Tako je tu, primjerice, dodatak koji omogućava relativno jednostavnu izradu zvukova zvona, solidna podrška za audioknjige i podacastove, zatim 5-kanalni ekvalizator, a tu je i mogućnost dijeljenja  glazbenih datoteka s drugima kroz servis Send-Anywhere (Pi Power Share). Osnovna inačica je besplatna, no za puni doživljaj i za izbjegavanje oglasa, valja ga platiti 10 kn. Osim toga, tu je i podrška za teme što je još jedan način monetizacije jer se teme mogu kupovati unutar aplikacije.