Poweramp - ozbiljan glazbeni reproduktor krcat mogućnostima

Ovo je jedan od najmoćnijih i među znalcima najomiljeniji glazbeni reproduktor za pametne telefone s Androidom s više od 50 milijuna preuzimanja, a koji pokušava ponuditi najvišu moguću kvalitetu zvuka, visoku razinu fleksibilnosti i vrlo raskošne mogućnosti…

Matija Gračanin srijeda, 25. studenog 2020. u 05:30
OSNOVNI PODACI
Naziv Poweramp 
Namjena Audio reproduktor
Android Google Play
iOS Nema
Cijena 30 kn

Područje glazbenih reproduktora na Android telefonima je poprilično zagušeno, no neki reproduktori glazbe imaju pravu vojsku sljedbenika i neprestano osvajaju nove. Upravo je takav primjer reproduktor ovaj. Poweramp možda neće osvojiti nagradu za sučelje i visoku razinu intuitivnosti, premda mu se i u tom segmentu ne može previše zamjeriti, no zato će sigurno oduševiti svojim mogućnostima.

Naime, Poweramp je poznat po tome da pokušava postići maksimalnu moguću kakvoću zvuka u odnosu na ono što je realno moguće uzimajući u obzir same mogućnosti telefona kao i kakvoću same audiodatoteke koju se reproducira. Podržava niz popularnih formata koje ne treba posebno isticati, a između ostalog, tu su i FLAC kao i Aiff te Ape.

Ističe se i prilično visokom fleksibilnošću što se tiče ugađanja kakvoće zvuka, a osim što nudi interno 64-bitno procesiranje, tu je i 10-parametrički grafički ekvalizator, precizno ugađanje niskih i visokih tonova, podrška za replay gain, crossfade, gapless reprodukciju te druge napredne mogućnosti koje će cijeniti oni istančanija uha.

Izgled nije loš, no to ionako ovisi o osobnom vizualnom senzibilitetu. Osim toga, može ga se prilagođavati zahvaljujući podršci za teme, a tu su i druge sitnice koje upotpunjuju čitavu stvar kao što je automatsko skidanje naslovnica albuma i drugo. Naravno, ne treba posebno ni isticati podršku za Android auto i Chromecast te druge stvarčice kao što je podrška za prikaz riječi pjesama ili podrška za slušalice, no svakako valja natuknuti da zbilja obiluje brojnim praktičnim detaljima.

Sve to ima, dakako, i svoju cijenu. Poweramp se besplatno može isprobavati 14 dana što bi trebalo biti dovoljno da se uvjeri u njegovu kakvoću, a onda valja za njega izdvojiti nimalo pretjeranih 30 kn.

 

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-kanalni bookshelf zvučnici

AUDIOENGINE HD6

Bluetooth aptX, 47 ohma, 50Hz-22kHz, >95dB, 50W RMS, svileni visokotonci, wooferi od aramidnih vlakana, A/B monoblok pojačalo.

5.299 kn Kupi

Plug&play gramofon

REGA PLANAR 1

RB110 ručica, motor od 24 V niske buke, poklopac motora s integriranim hlađenjem, Rega Carbon MM zvučnica.

2.989 kn Kupi