Prisma Photo Editor - aplikacija za umjetničku stilizaciju fotografija

Prisma Photo Editor nije klasični editor fotografija nego je riječ o aplikaciji koja će bilo koju fotografiju pretvoriti u pravo malo umjetničko djelo primjenjujući raznovrsne filtre koji simuliraju slikarski stil slavnih umjetnika kao što su Van Gogh, Picasso, Levitan i Munk.

Matija Gračanin petak, 1. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Prisma Photo Editor
Namjena Primjena efekata na fotografije
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 220 kn godišnje (Premium)

Prisma Photo Editor je aplikacija koja će se dopasti svima onima koji žele svoje fotografije transformirati u svojevrsna digitalna umjetnička djela te ih stilizirati tako da izgledaju kao da su je naslikali slavni umjetnici poput Picassa, Muncha ili Salvadora Dalija (nudi više od 500 različitih stilova).

Sama transformacija fotografija odvija se u oblaku pri čemu se aplikacija oslanja na umjetnu neuronsku mrežu i umjetnu inteligenciju što zvuči prilično pretenciozno. No, bilo kako bilo, ono što se aplikaciji mora priznati, svakako je činjenica da su rezultati prilično impresivni.

Samu je aplikaciju vrlo jednostavno koristiti, a osim što je moguće iskoristiti fotografije koje se već nalaze na pametnom telefonu, moguće je slike i fotografirati. Ostaje tek odabrati neki od ponuđenih filtara (stilove) i pričekati da Prisma odradi svoju čaroliju. Osim toga, tu je i poseban segment namijenjen portretnim fotografijama.

Nakon toga se po želji fotografija može doraditi korištenjem dodatnih ugrađenih alata kao što su alati za ugađanje oštrine, ugađanje ekspozicije, kontrasta, svjetline i drugo.  Naravno, to je i društvena komponenta, pa je svoje uratke moguće dijeliti sa sve većom zajednicom drugih koji koriste istu aplikaciju. Osnovna inačica aplikacije je ograničena no besplatna, ali je zato tu i izdanje Premium za koje je potrebno plaćati  godišnju pretplatu od 220 kn.