Skyscanner - servis koji pomaže pronaći najpovoljnije letove, hotelski smještaj i najam automobila

Platformi koje se specijaliziraju za pronalazak najpovoljnijih letova te smještaja ima i više nego dovoljno, a Skyscanner je jedan od najstarijih servisa toga tipa koji se svrstava među najbolje i najpopularnije što potvrđuje i činjenica da ga koristi više od 100 milijuna korisnika…

Matija Gračanin utorak, 24. svibnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Skyscanner
Namjena Pronalazi najpovoljnije letove, smještaj i najam automobila
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Skyscanner je još jedna od onih aplikacija (i servisa) koja će se pokazati izuzetno korisnom onda kada se namjerava putovati avionom i pri tome se želi pronaći odgovarajući smještaj, ali i najam automobila i to sve cijenom najpovoljnije (premda to nije jedini kriterij prema kojima se mogu pronaći letovi i smještaj).

Naime,  slično kao i druge aplikacije ovoga tipa, pretražuje dostupne mu izvore i baze podataka kako bi što je brže moguće pronašao ono što se traži – najpovoljnije letove, hotelski smještaj i najam automobila. Štoviše, Skyscanner se može pretvoriti i svojevrsnog mobilnog pomoćnika za planiranje i organizaciju cjelovitog putovanja (za to je potrebno otvoriti korisnički račun).

Aplikaciju je iznimno jednostavno koristiti, valja tek unijeti polazište (Skyscanner će automatski namjestiti polazište prema trenutnoj lokaciji iako ga je moguće podesiti i ručno), željeno odredište, naznačiti vrijeme polaskavi vrijeme povratka te odrediti koliko osoba će putovati te neke druge parametre.

Nakon par trenutaka, Skyscanner će početi prikazivati dostupne letove. Na isti način će se pretraživati i hotelski smještaj te mogućnost najma automobila. Putem aplikacije je moguće pokrenuti i rezervaciju koristeći neki od dostupnih servisa, a tu su i neke druge zgodne mogućnosti. Bilo kako bilo, oko sto milijuna korisnika sigurno ne može biti u krivu, pa svi oni koji planiraju putovanje, svakako bi trebali iskušati ovu aplikaciju.