Slowly - drugačija društvena mreža za razmjenu virtualnih pisama

Doba onog pomalo romantičnog dopisivanja kad se s nestrpljenjem iščekivalo nečije pismo tijekom je vremena polagano izumrlo. Slowly je društvena mreža koja to želi promijeniti nudeći mogućnost dopisivanja pri čemu se virtualna pisma i dalje moraju čekati…

Matija Gračanin ponedjeljak, 31. svibnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Slowly
Namjena Društvena mreža za klasično dopisivanje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 16 kn (Plus)

Slowly je definitivno netradicionalna društvena mreža koja ne potiče da se odgovori na poslane poruke dobivaju odmah nego će se oni dobivati polagano, s vremenskim odmakom. Slowly inspiraciju pronalazi u već pomalo zaboravljenom klasičnom dopisivanju, a želi potaknuti smislene rasprave i komunikaciju koja je u suprotnosti s današnjom instant komunikacijom.

Slowly se može koristiti i relativno anonimno, pa valja samo izabrati nadimak i avatar te pronaći nekoga s kime se želi dopisivati i razmjena pisama može početi (kod otvaranja računa valja navesti spol i datum rođenja). Što onaj s kime se dopisuje živi dalje, tim će dulje virtualno pismo putovati, slično kao što bi to bilo kada bi pismo bilo napisano rukom i poslano običnom poštom.

Stoga je, kako to naglašavaju autori ove društvene mreže, poželjno uložiti više truda kako bi virtualno pismo bili još vrijednije i kvalitetnije štivo. Slowly će na temelju osobnih interesa i jezika preporučiti s kime bi se moglo dopisivati, a specifičnost je i činjenica da se s dopisnim prijateljima svaki dan može razmjenjivati određeni broj fotografija, ali samo ako se to dozvolilo.

Osim toga, zgodno je i to što se mogu prikupljati virtualne poštanske marke iz različitih zemalja i kultura, a premda postoje dodatne mogućnosti za koje je potrebno platiti, aplikacija se može koristiti i bez da se zaviri u digitalni novčanik ako se mogu tolerirati reklame. Komu one smetaju i želi nešto više mogućnosti, morat će plaćati mjesečnu pretplati od gotovo 16 kn. Bilo kako bilo, ovo je zanimljiva aplikacija koja će se dopasti svima onima kojima nedostaje tradicionalno dopisivanje.