TickTick - baš lijepo napravljena aplikacija za uspješno upravljanje zadacima

TickTick mnogi smatraju jednostavno najboljom aplikacijom za upravljanje zadacima, a mora se priznati da uopće ne čudi zašto je stekla takvu reputaciju. Ne samo da lijepo izgleda, nego naprosto oduševljava svojim mogućnostima i lakoćom korištenja…

Matija Gračanin četvrtak, 10. lipnja 2021. u 11:03
OSNOVNI PODACI
Naziv TickTick 
Namjena Sjajna aplikacija za upravljanje zadacima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 28 USD godišnje (Premium)

Premda je u suštini riječ tek o još jednoj aplikaciji koja omogućava jednostavno kreiranje liste zadataka, jednom kada je se iskuša, vrlo brzo će se zapitati kako se uopće do sada bilo što moglo napraviti na vrijeme. Izgleda odlično, a osim što omogućava da se zadaci dodaju vrlo lako i iznimno brzo, za svaki je moguće namjestiti i podsjetnik.

No ne samo i to, da nastavimo u maniri neke TV reklame. Uz zadatke je moguće dodavati i bilješke, tu je i kalendar, ali i neke druge zgodne stvarčice kao što je tajmer koji može biti koristan kada se želi usredotočiti na neki zadatak, a i dodatak za praćenje navika (na primjer, koliko se čaša vode popilo kroz dan).

Pri svemu tome nudi i lijepo napravljene widgete (na Androidu), a ono po čemu se posebno ističe njegove je velika fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja onoga što TickTick može ponuditi. Osim toga, dostupan je na više platformi u što je uključen i Windows kao i MacOS, a može ga se koristiti i putem browsera pri čemu su dostupna i proširenja za popularne web preglednike.

To samo znači da će sve uredno biti sinkronizirano, svakako valja spomenuti da je liste zadataka moguće podijeliti s drugima i na njima raditi zajedno, a tu je i podrška za slanje privitaka, zatim za klasifikaciju zadataka tagovima te još koješta drugo. Osnovna inačica je, dakako, ponešto limitirana, a ako se želi TickTick koristiti bez ograničenja, onda valja plaćati godišnju pretplatu za inačicu Premium koja stoji oko 28 dolara.