USB Audio Player PRO - glazbeni reproduktor namijenjen onima koji koriste DAC uz svoj smartfon

Aplikacija za slušanje glazbe na pametnim telefonima definitivno ne nedostaje, no ponuda onih koji znaju iskoristiti DAC priključen na Android telefon i tako ponuditi višu razinu kakvoće zvuka, znatno je manje. Ovo je vjerojatno najpoznatiji reproduktor upravo namijenjen audiofilima…

Matija Gračanin utorak, 15. studenog 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Neeva Browser 
Namjena Web preglednik i tražilica koja poštuje privatnost korisnika
Android Play Store
iOS Nema
Cijena 65 kn

Slušanje glazbe nekima je prilično osjetljiva tema i nerijetko se među onima istančanog sluha potakne prilično žustra rasprava oko kakvoće zvuka. Nećemo ulaziti u te vječne rasprave oko razlike u kvaliteti tona kada se glazba sluša na skupoj audiofilskoj opremi i može li se ta razlike uopće čuti, ali zato možemo preporučiti audio reproduktor koji zaobilazi ograničenja Androida kada u pitanje dođe njegov audio sustav.

USB Audio Player PRO definitivno je namijenjen skupini korisnika koji žele izvući maksimum iz opreme koje imaju i žele uživati u svilenkastoj kvaliteti zvuka, pa su u cilju postizanja apsolutne tonske nirvane odlučili investirati u neki od, nerijetko, prilično skupih mobilnih DAC-ova samo da bi se razočarali kada su ga priključili na svoj Android telefon.

Naime, dobro je poznato da Androidov audio sustav može isporučiti maksimalno 16-bit/48kHz pa samim time priključeni DAC dobiva procesirani zvučni zapis smanjene kvalitete, dok ovaj reproduktor nudi vlastiti upravljački program koji u potpunosti zaobilazi ta ograničenja te može priključenom DAC-u ponuditi do maksimalno 32-bit pri 384kHz.

Osim toga, da bi istinski ljubitelji visokokvalitetnoga tona bili dodatno zadovoljni, USB Audio Player PRO ima podršku za MQA (Master Quality Authenticated). Jednako tako, neki Android telefoni dolaze s ugrađenim HiRes audio čipom, a i tu im ovaj reproduktor može poslužiti i osigurati im da ga mogu iskoristiti i opet zaobići ograničenja samoga Androida.

Dakako, tu je i niz drugih mogućnosti uobičajenih za audioreproduktore, a to znači da USB Audio Player PRO bez imalo problema može postati osnovna i jedina aplikacija za uživanje u glazbi na pametnom telefonu bez obzira ima li se DAC ili ne. Doduše, samo ako se može podnijeti činjenica da ga se odmah mora platiti 65 kn što i nije mnogo kada se pogleda koliko obično stoje DAC-ovi. Dakle, tko voli – neka izvoli.

📢 12 rata beskamatno

LAPTOPI

Velika ponuda laptopa za rad, igru ili učenje!

198,95€ 1.498,99 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

MONITORI

Upotpuni svoj laptop većim ekranom!

101,99€ 768,44 kn Kupi


Vitki i snažni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE120

Glatku i široku disperziju visokih frekvencija s čistim srednjim rasponom i munjevitim basom.

778,95 € 5.869,00 kn Kupi

Pravi doživljaj zvuka kao s pozornice

JBL Stage A180

6.5-inčni 2,5-sistemski samostojeći zvučnici, frekvencijski odziv: 40-40 000 Hz, osjetljivost: 90 dB, preporučena snaga pojačala: 20-220 W

549,00 € 4.136,44 kn 573,00 € Akcija