Voice Crush - mobilni snimač tona koja nastoji eliminirati pozadinske šumove

Voice Crush je aplikacija koja se specijalizira za snimanje tona i to ponajprije govora, a da pritom omogućava bezbolno uklanjanje pozadinskog šuma koristeći umjetnu inteligenciju. Štoviše aplikacija nudi i neke druge dodatne i vrlo zanimljive sposobnosti…

Matija Gračanin četvrtak, 14. prosinca 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Voice Crush 
Namjena Uklanjanje šuma i drugih nepravilnosti iz tonskih snimki
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan / od 1,09 eur

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja se oslanja na umjetnu inteligenciju kako bi obradila tonski zapis i iz njega uklonila neželjene šumove i buku. Doduše, pretežito se specijalizira za snimanje govora i govornika, pa se Time se Voice Crush postavlja kao koristan mobilni alat za kreatore takvoga sadržaja.

Dakako, može ga se koristiti i samo kako bi se snimile glasovne poruke koje će se podijeliti s drugima. Ono što se mora priznati, svakako je činjenica da Voice Crush svoj posao obavlja prilično dobro, čak i u besplatnom izdanju iz kojega su izostale one naprednije mogućnosti.

Uklanjanje pozadinske buke i šuma doista je zamjetan, a u dobrom djelu slučajeva buka nakon procesiranja koje se u besplatnoj inačici odvija lokalno na telefonu, nestaje. Međutim, Voice Crush nudi i napredne mogućnosti koje su rezervirane za izdanje Premium.

Samo jedna od njih je mogućnost uklanjanja zastajkivanja u govoru popraćena tipičnim glasovnim stankama (funkcionira samo za određene jezike), a tu je u mogućnost uklanjanja drugih neželjenih tonova kao što je mljackanje, zatim predugo oklijevanje između rečenica ili riječi, jednako kao i preduge stanke, zamuckivanje i drugo.

Da bi se koristile te dodatne mogućnosti, plaća se do 10,99 eura za obradu 170 minuta tonskoga zapisa, ali se mogu dobivati i krediti gledanjem reklama. Kad se tome pridoda mogućnost i učitavanje tonskoga zapisa snimljenog izvan aplikacije, onda Voice Crush doista postaje potencijalno vrlo korisna aplikacija onima koji često moraju snimati govor.