Voilà AI Artist - zabavna aplikacija za lako pretvaranje portreta u crtane likove

Riječ je o popularnoj aplikaciji koja je u stanju na prilično jednostavan i bezbolan način pretvoriti portrete u crtane likove i to rukom crtane karikature, 3D crtane likove, stripovske crteže, pa čak i kao da ih je slikao slikar iz različitih razdoblja – sve uz pomoć umjetne inteligencije…

Matija Gračanin petak, 10. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Voilà AI Artist
Namjena Pretvara portrete u crteže
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 16 kn tjedno, 30 kn mjesečno ili 159 kn godišnje (Pro)

Aplikacija koje su u stanju pretvoriti fotografije ili portrete u naizgled rukom izrađene crteže definitivno ne nedostaje, no Voilà AI Artist je jedna od aplikacija koje se trenutačno svrstava među najpopularnije i ponajbolje aplikacije toga tipa.

Osim što kao i većina sličnih aplikacija doista može gotovo bezbolno pretvoriti portrete u razne crteže, nudi i neke dodatne mogućnosti, ali se ističe činjenicom da su konačni rezultati dobrim dijelom impresivni. Koristiti aplikaciju je, dakako, iznimno jednostavno.

Valja samo fotografirati portret kamerom ugrađenom u telefoni ili izabrati jedan iz galerije, a ostalo prepustiti aplikaciji. Dakako, prije toga samo treba izabrati koji se efekt želi postići odabirom kategorije (3D Cartoon, Renaissance, Beauty Painting, 2D Cartoon, KROP TOON i Caricature), a onda naznačiti koju će se sliku koristiti (aplikacija će automatski pokušati detektirati lice na slici).

Voilà AI Artist će se primiti posla i nakon relativno kratkog generiranja prikazati rezultat kao kolaž od više sličica. Naime, unutar svake od kategorije je moguće birati i neke dodatne stilove i time prilagoditi crtani portret, a onda je moguće podesiti i druge parametre slike (svjetlinu, kontrast, zasićenost boja) pa čak i mijenjati pozadine te druge stvarčice, a sve ovisi o tome koja se osnovna kategorija izabrala.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali zato prikazuje reklame, usporava generiranje crteže te ostavlja vodeni žig na konačnoj slici koju je moguće pohraniti na lokalnoj memoriji telefona ili podijeliti s drugima. Sva se ta ograničenja mogu ukloniti plaćanje pretplate za inačicu Pro koja stoji ili 16 kn tjedno, 30 kn mjesečno ili 159 kn godišnje.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi