WolframAlpha - napredna znanstvena tražilica na pametnom telefonu

WolframAlpha je dobro poznata znanstvena tražilica koja ima drukčiji pristup od klasičnih tražilica nudeći odgovore na konkretna pitanja koji su povezani s nekim od brojnih znanstvenih područja kojima suvereno vlada…

Matija Gračanin srijeda, 30. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv WolframAlpha
Namjena Napredna znanstvena tražilica
Android Google Play
iOS App Store
Cijena 24 kn (Android) / 2,99 USD (iOS)

Ova se sada svjetski poznata znanstvena tražilica od svojih relativno skromnih početaka prije 11 godina, nametnula kao najbolji izbor za momentalno ekspertno znanje i dobivanje stručnih odgovora na brojna pitanja. Zapravo, WolframAlpha se oslanja na algoritme kako bi pogodila koji je najbolji mogući odgovor na neko pitanje.

To što na prvi pogled djeluje kao i druge tipične tražilice, ima sasvim drukčiji pristup te se oslanja na velik broj algoritama i ogromnim količinama podataka kako bi generirao odgovore koji mogu biti štošta – matematički izračuni, grafički prikazi, usporedne tablice i štošta drugo.

Dobro je znati da određene elemente WolframAlphe koristi Siri i oslanja se na njegovu računalnu moć, no s ovom se aplikacijom dobiva sve ono što ova tražilica može ponuditi, a to definitivno nije malo. Naime, WolframAlpha suvereno vlada brojnim područjima u matematici, znanosti i tehnologiji, društvu i kulturi i svakodnevnom životu.

Dakle, svi oni koji žele svoj pametni telefon učiniti još pametnijim i transformirati ga u bogat i pouzdan izvor znanstvenih odgovora, učinit će to tako da kupe ovu aplikaciju koja na Androidu stoji 24 kune dok je se za iPhone mora platiti oko tri dolara.