YAZIO - popularni brojač kalorija koji pomaže pri zdravom mršavljenju

Riječ je o jednoj od najpopularnijih aplikacija za brojanje kalorija no koja nudi daleko više i zapravo pretvara smartfon u pametnog pomoćnika koji može itekako dobro doći upravo onda kada se želi smršavjeti na zdrav način…

Matija Gračanin srijeda, 18. svibnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv YAZIO 
Namjena Brojač kalorija za zdravo mršavljenje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 200 kn godišnje ili 1.300 kn jednokratko (Pro)

Prekomjerna tjelesna težina je kuga modernoga doba, stoga ni ne čudi da mnogi traže različite načine kako izgubiti na tjelesnoj težini i to na zdrav način. Premda je koncept zdravog mršavljenja prilično jednostavan – valja postići i zadržati kalorijski deficit kako bi se gubilo na težini – mnogi u tome jednostavno ne uspijevaju.

Srećom, tu je tehnologija koja u tome može pomoći, a jedan od dobrih primjera je YAZIO. Riječ je o aplikaciji koja se proslavila kao jedan od ponajboljih brojača kalorija, no koja zapravo nudi četiri temeljne funkcionalnosti, a sve počinje upravo s brojačem kalorija.

Osim što nudi veliku bazu hrane i mogućnost unosa skeniranjem barkodova, tu je i praćenje koliko se vode popilo tijekom dana, čitav niz analiza i savjeta te brojni podaci o samoj hrani. Brojač kalorija slijedi dio koji pomaže organizirati mršavljenje uz povremeni post (fasting) s nekoliko već prepoznatih strategija, ali i neke druge načine mršavljenja (OMAD).

Dakako, aplikacije ovoga tipa koje se specijaliziraju za postizanje zdrave težine bile bi beskorisne bez recepata za ukusna i zdrava jela, a YAZIO ih nudi nešto više od tisuću i pol. Ruku pod ruku s time ide i planer jela pa se u aplikaciji može pronaći oko tridesetak različitih jelovnika s jelima prilagođenima osobnom cilju, a moguće je izrađivati i vlastite jelovnike.

Sve to je dostupno i u besplatnoj inačici, a ako se na raspolaganje želi dobiti još mogućnosti kao što je opcija spajanja s pametnim narukvicama, dodatne analize i preciznije praćenje napretka, onda se valja odlučiti za plaćanje pretplate za izdanje Pro za koje treba godišnje plaćati 200 kn ili doživotno 1.300 kn (jednokratno).