MyNetDiary - specijalizira se za brojanje i praćenje koliko se kalorija unese tijekom dana

Prekomjerna težina sve je veći problem u razvijenim zemljama tim više što ona dovodi do brojnih zdravstvenih teškoća. Stoga je neizmjerno važno održavati zdravu težinu, a da bi se to postiglo, važno je paziti na prehranu. Ovo je aplikacija koja će upravo u tome pomoći…

Matija Gračanin utorak, 21. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv MyNetDiary
Namjena Brojač kalorija koji nudi niz dodatnih mogućnosti
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 70,21 eur godišnje

S obzirom na kvalitetu prehrambenih proizvoda koji su dobrim dijelom, na ovaj ili onaj način, ispunjeni šećerima i drugim nezdravim sastojcima, održavanje zdrave tjelesne težine danas mnogima doista predstavlja veliki izazov. Srećom, postoje aplikacije koje, s jedne strane, omogućuju da se hrani zdravo, ali i da se osvijesti koliko se kalorija kroz dan unese.

MyNetDiary je upravo takva aplikacija, a premda se možda na prvi pogled može činiti kao tek još jedna aplikacija koja omogućava jednostavno bilježenje i praćenje koliko se kalorija unijelo tijekom dana, zapravo nudi daleko više mogućnosti. Uz, dakako, jednostavan unos jela (bilo ručno, pretraživanjem baze jela ili skeniranjem barkoda), tu je i ponuda recepata, pomoć oko povremenog posta te drugo.

Nakon instalacije, potrebno je unijeti težinu, visinu te datum rođenja, a onda definirati željenu težinu nakon čega će aplikacija generirati plan mršavljenja. Doduše, taj se plan može koristiti samo u naplatnom izdanju aplikacije koja stoji 70,21 eura godišnje ili je se može platiti samo jedan mjesec, što će stajati 10,49 eura (pritom se dobiva i besplatno isprobavanje sedam dana).

Ipak, to ne znači da se aplikacija ne može koristiti i bez toga; kao praktičan dnevnik koji će dati prilično iscrpan pregled što se, koliko i kada konzumiralo, uz brojne druge dodatke i mogućnosti kao što je, na primjer, bilježenje koliko se vode popilo tijekom dana ili korisnih savjeta, MyNetDiary će itekako dobro doći na putu do smanjenja tjelesne težine i te općeg tjelesnog zdravlja.