MacBook sa sklopivim zaslonom ulazi u proizvodnju 2027.

Dugogodišnji Appleov analitičar, Ming-Chi Kuo, objavio je da Apple započinje masovno proizvoditi MacBook sa sklopivim zaslonom 2027. godine

Matej Markovinović subota, 9. ožujka 2024. u 11:50
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Već se preko dvije godine govori da Apple navodno radi na MacBooku sa sklopivim zaslonom. Te je navode prvi objavio Ross Young, izvršni direktor i analitičar Display Supply Chain Consultantsa, a kasnije potvrdio Bloombergov reporter Mark Gurman, o čemu smo pisali još u veljači 2022.

Iako su glasine o MacBooku sa sklopivim zaslonom ostale u sjeni Appleovog nedavno predstavljenog naglavnika i ostalih noviteta koji su u međuvremenu stigli na tržište, sada se cijela priča opet osvježila.

Naime, dugogodišnji Appleov analitičar, Ming-Chi Kuo, objavio je na X-u da Apple nije zaboravio na sklopivi MacBook te je otkrio kada se očekuje početak njegove proizvodnje.

„Nedavno sam primio mnogo upita o tome planira li Apple masovno proizvoditi sklopivi iPhone ili iPad 2025. ili 2026. godine. Moje posljednje istraživanje pokazuje da je trenutno jedini Appleov sklopivi proizvod s jasnim rasporedom razvoja 20,3-inčni MacBook za kojeg se očekuje početak masovne proizvodnje 2027. godine“, navodi Kuo.

Kuo nije objavio dodatne informacije, ali još je otprije poznato da bi se zapravo trebalo raditi o hibridu iPada i MacBooka koji će imati dvostruki zaslon bez fizičke tipkovnice i trackpada. To znači da će se sva navigacija i tipkanje odvijati na zaslonu osjetljivom na dodir, što će svakako biti veliki novitet u Appleovom portfelju proizvoda.