Apple navodno radi na uređaju s 20-inčnim sklopivim zaslonom

Posljednji Power On bilten Marka Gurmana otkriva zanimljive detalje o Appleovom hibridu iPada i MacBooka s 20-inčnim sklopivim zaslonom

Matej Markovinović ponedjeljak, 28. veljače 2022. u 10:51

Bloombergov reporter Mark Gurman, otkrio je u svom posljednjem Power On biltenu da Apple navodno radi na neobičnom hibridu iPada i MacBooka, koji bi trebao imati sklopivi zaslon od čak 20-inča.

Te je navode prvi objavio Ross Young, izvršni direktor i analitičar Display Supply Chain Consultantsa, a objavio portal 9to5Mac još prošloga tjedna. Kao „vjerni pratitelj“ Applea s brojnim kontaktima, Gurman je tu glasinu potvrdio, ali dodao i još neke zanimljive detalje.

Naime, prema tvrdnjama Gurmana, Appleov će uređaj imati dvostruki zaslon bez fizičke tipkovnice i trackpada. Drugim riječima, sva će se navigacija i tipkanje temeljiti na zaslonu osjetljivom na dodir, slično kao što je slučaj i s uređajem Lenovo ThinkPad X1 Fold.

Lenovo ThinkPad X1 Fold. Foto: Lenovo
Lenovo ThinkPad X1 Fold. Foto: Lenovo

Young kaže da će Apple ovaj uređaj izbaciti tek 2026. godine, s čime se slaže i Gurman. Tada bi, prema prethodnim najavama, trebao izaći i Appleov automobil, ali i njihove naočale za proširenu stvarnost.