Ovogodišnji iPhonei dolazit će bez adaptera za slušalice

Vlasnici novih iPhonea, recite zbogom navici korištenja 3,5-milimetarskog analognog utora za slušalice ili sami kupite potreban adapter

Sandro Vrbanus subota, 4. kolovoza 2018. u 18:36

Kada je Apple, predstavljajući iPhone 7, povukao kontroverzan potez uklanjanja 3,5-milimetarskog utora za slušalice, donekle se u očima zagriženih ljubitelja slušanja glazbe (na svemu osim Appleovim slušalicama) "spasio" pakiranjem pripadajućeg adaptera uz iPhone. Kupci iPhonea 7 i kasnijih modela do sada su uvijek tako u paketu s uređajem i Lightning slušalicama dobivali i adapter s Lightning priključka na 3,5-milimetarski. Do sada, kažemo.

Naime, prema novim informacijama Apple će ove jeseni predstaviti čak tri nova modela iPhonea o čemu smo već izvještavali. No, CNet doznaje kako niti uz jedan od tih modela spomenuti adapter neće biti isporučivan. Prvi se puta ova informacija pojavila prije nekoliko mjeseci kao špekulacija, a sada se navodno radi o iz više izvora potvrđenoj činjenici.

Vlasnicima budućih generacija iPhonea tako će preostati da se koriste pripadajućim Lightning slušalicama, 150 dolara "teškim" bežičnim AirPodsima, ili pak da Appleu daju još 9 dolara za Lightning-to-3,5mm kabel.

Povezavši informaciju o vrijednosti kompanije od bilijun dolara i njezinu "naviku" spajanja svega i svačega s posebnim adapterima, na Internetu je netko već pokrenuo i zafrkanciju na račun Applea:

 

How to build a 1 trillion dollar company:

Posted by nixCraft on Friday, August 3, 2018