OLED zaslon za sve ovogodišnje iPhone i trostruka kamera u iPhoneu za 2019. godinu

Internetska stranica ETNews donosi informaciju kako će svi ovogodišnji iPhonei doći s OLED zaslonima, a jedan od iPhonea koji bude predstavljen iduće godine s trostrukom stražnjom kamerom

Matija Pavlić utorak, 29. svibnja 2018. u 12:55

Kako je poznato, Apple za jesen priprema tri nova iPhonea od kojih bi dva trebala imati OLED zaslon, a jedan početni model LCD zaslon.

Međutim, južnokorejska internetska stranica ETNews pozivajući se na neimenovane izvore iz same industrije spominje ponešto drugačiju informaciju, sva tri ovogodišnja iPhonea trebala bi doći s OLED zaslonima. Ta informacija odmah je izazvala pad vrijednosti dionica tvrtke Japan Display koja za Apple proizvodi LCD zaslone te rast dionica tvrtke LG Display za koju se vjeruje da će biti službeni Appleov dobavljač OLED zaslona uz Samsung Display.

Druga informacija se tiče iduće generacije iPhone telefona, analitičar Deutsche Securitiesa, Jialina Lua, otkriva kako će jedan od modela iPhonea koji bude predstavljen iduće godine imati trostruku kameru. To će omogućiti daljnji razvoj mogućnosti što se tiče 3D tehnologije prepoznavanja prostora (3D sensing) putem stereoskopskog vida. Triangulacijska metoda će omogućiti precizno određivanje udaljenosti između iPhonea i promatranog objekta.

Po uzoru na tehnologiju TrueDepth na prednjoj kameri aktualnog iPhone X-a pretpostavlja se kako će i trostruka stražnja kamera na budućem iPhoneu imati neke mogućnosti koje se tiču tehnologije poboljšane stvarnosti. Za tehnologiju već duže vrijeme veliko zanimanje pokazuje i sam Tim Cook pa je tako prošle godine Apple predstavio specijaliziranu platformu ARKit koja developerima omogućuje stvaranje aplikacija baziran na poboljšanoj stvarnosti koje su namijenjene iOS 11 uređajima.

Spomenuti analitičar Jialin Lu navodi kako će treća leća u budućem iPhoneu biti namijenjena zumiranju, točnije 3x optičkom zumiranju (aktualni  iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus i iPhone X donose 2x optičko zumiranje).