Sharkoon predstavio portabilni Gaming DAC Pro S

Sharkoon je predstavio digitalno-analogni pretvarač za slušalice – Gaming DAC Pro S koji je u stanju osigurati kvalitetni 24-bitni zvuk i na slušalicama nižeg cjenovnog razreda

Stjepan Bilić srijeda, 26. lipnja 2019. u 06:00

Sharkoon je predstavio novi uređaj za gamere – Gaming DAC Pro S. Riječ je o digitalno-analognom pretvaraču koji je prema navodima proizvođača sposoban osigurati kvalitetan 24-bitni zvuk i na slušačicama nižeg cjenovnog razreda.

Gaming DAC Pro S predstavljen je još tijekom ovogodišnjeg Computex sajma, a sada je stigao i u trgovine. Gaming DAC Pro S temelji se na zvučnom čipu BES3100 + MAX97220A, impedanciju od 16 do 300 ohma te SNR (signal-to-noise ratio) od 100dB.

Kako smo već naveli DAC je u stanju osigurati kvalitetan 24-bitni zvuk frekvencije uzorkovanja do 96 kHz. Kvalitetu zvuka jamči i JAS certifikat (Japan Audio Society). Sa stolnim računalima i drugim kompatibilnim uređajima (laptopima i igraćim konzolama) spaja se preko USB porta (Type-A). Jedini dodatni konektor je 3,5-milimetarski audio port koji služi za spajanje slušalica i headsetova.

Od operacijskih sustava podržani su Windowsi, macOS, Linux i Android. U slučaju spajanja na Android uređaj potrebno je koristiti OTG USB kabel. Gaming DAC Pro S ima dimenzije od 42 x 17,3 x 9,7 milimetara i masu od 8 grama. Kućište mu je od aluminija, a konektori su pozlaćeni.

Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Cijena na europskom tržištu je 29,99 eura.