Kuo: Huaweiju u Kini iduće godine udio od 50 posto

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo vraća se s novim predviđanjem koje se ovaj put tiče kineske tvrtke Huawei, Kuo predviđa kako će Huawei iduće godine u Kini imati tržišni udio od gotovo 50 posto

Matija Pavlić srijeda, 4. rujna 2019. u 06:00

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo u većini slučajeva objavljuje isključivo predviđanja vezana za tvrtku Apple, no postoje i iznimke. Tako se ovaj put pozabavio tvrtkom Huawei u kontekstu nedavnih zabrana, mogućnosti pojave uređaje bez Googleovih servisa i trgovinskog rata sa SAD-om.

Kuo predviđa uspjeh tvrtke na domaćem (kineskom) tržištu gdje bi tijekom iduće godine mogla ostvariti tržišni udio od gotovo 50%. Tijekom ove godine Huawei bi trebao ostvariti tržišni udio koji se kreće između 35 i 40%, koji će iduće godine narasti na razinu između 45 i 50%.

Prema posljednjim podacima tvrtke IDC, Huawei je u drugom kvartalu ove godine na kineskom tržištu isporučio 36,3 milijuna pametnih telefona čime je dosegao udio od 37% (rast u odnosu na prošlogodišnji udio od 27%).

Huawei će u budućnosti stavljati velik naglasak na tehnologije vezane za 5G mobilne mreže te ima ambiciozan plan, tijekom 2020. godine isporučiti 100 milijuna pametnih telefona s podrškom za 5G mreže.