Fantasy General nakon 23 godine napokon dobio nastavak

Iako nije bio glavna uzdanica serijala General, Fantasy General nam je oduzeo više nego dovoljno sati slobodnog vremena da bismo njegov nastavak nestrpljivo dočekali

Damir Radešić petak, 6. rujna 2019. u 20:00

Objavljen davne 1996. godine, Fantasy General je nakon Panzer Generala bio dobrodošlo osvježenje serijala koje je bilo posebno zanimljivo ljubiteljima fantazijskog okruženja. Dok je Panzer General dobivao nove nastavke, Fantasy General je polako padao u zaborav sve dok ga izdavačka kuća Slitherine nije odlučila obnoviti i dodijelila izradu nastavka ekipi Owned by Gravity koja je s jučerašnjim danom predstavila finalno izdanje jednostavnog naziva Fantasy General II. Priča nas vodi 300 godina nakon one koju smo u kampanji originala odigrali preko nekoliko puta, a stavlja nas u ulogu mladog barbara sa sjevera koji će pokušati ujediniti plemena i krenuti u invaziju na bogate susjede koji nastanjuju južna područja Keldonie.

Kako bi sve ostalo vjerno tradiciji, osnovu igrivosti čini potezno nadmudrivanje i taktiziranje u kojem ćemo imati priliku iskušati unikatne sposobnosti i namjenu preko 75 različitih jedinica uključujući i moćne heroje. Kako napredujemo kroz kampanju, tako će naši svježi regruti sakupljati iskustvo i napredovati, a nepromišljene odluke i srljanje u pobjedu pod svaku cijenu će dugoročno biti neisplativo jer izginućem veterana nestaje i njihov napredak. Svaka jedinica može biti opremljena magičnim artefaktom koji će joj dodatno povećati učinkovitost i njihova je snaga određena oklopom, oružjem i specijalnostima, dok na ishode okršaja utječu dodatni faktori, poput primjerice konfiguracije terena i morala.

Fantasy General II je moguće nabaviti na GOG.com-u i Steamu, uz napomenu kako igra kupljena putem GOG.com stiže upakirana s izvornim izdanjem od prije 23 godine, a u ponudi su i bogatija pakiranja od kojih Hero Edition dolazi s posebnom kampanjom koja prethodi glavnoj, digitalnim soundtrackom, mapom svijeta i digitalnom knjižicom artova, dok General Edition sadrži sve spomenuto i vlasnici istog će moći preuzeti dva najavljena dodatka koji će biti objavljeni naknadno.