Mobitel kao pomoć vozačima za sigurniju vožnju i jeftinije osiguranje

Zagrebačka tehnološka kompanija Amodo razvija tehnologiju koja bi prikupljanjem podataka o vožnji omogućila dobrim vozačima da plaćaju manje premije osiguranja

Sandro Vrbanus petak, 20. rujna 2019. u 16:00

Europski dan bez poginulih u prometu

Četvrtu godinu za redom Ministarstvo unutarnjih poslova provodi niz aktivnosti usmjerenih na sigurnost prometa, sve do završnog dana projekta, 26. rujna 2019., kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu. Prošle godine na Dan bez poginulih u prometu u Republici Hrvatskoj nije zabilježena niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama, poručili su iz MUP-a.

Svrha ovog projekta je da sudionici u prometu kritički promisle, barem i na kratko, o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te s kojima izlažu i ostale sudionike u prometu. Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama.

Mobitel može i pomoći vozačima

Zagrebačka tech kompanija Amodo je nastala prije više od 6 godina s ciljem da velike setove podataka koju svi generiramo koristeći naše mobilne telefone iskoristimo na način da pružimo brojne pogodnosti korisnicima u stvarnom svijetu.

Evo što kažu o svojim proizvodima: "Naša tehnologija primjenjiva je na mnoge industrije, kao što su osiguravateljska industrija, industrija automobila, ali i lifestyle i druge. Trenutno većinom radimo sa osiguravateljskim kompanijama poput AIG, Youse, P&V group, BNP Paribas ili Porsche. Naših 20-ak projekata prisutno je na 5 kontinenata, većinom u Europi i Aziji, ali i na tržištima poput Brazila, Trinidada i Tobaga, te Namibije."

Dobri vozači plaćaju manje

Zadatak Amodove tehnologije je da prikupi i obradi podatke o ponašanju korisnika, te omogući osiguravatelju stvaranje novih pametnih osiguravateljnih proizvoda.

Prikupljeni podatci su bazirani na stilu vožnje korisnika, uzimajući u obzir razne parametre kao što su brzina kojom je voženo, tip ceste, nagla kočenja ili skretanja, vremenske prilike, doba dana i mnogi drugi parametri na temelju kojih naša tehnologija kompleksnim analizama generira rezultat/ocjenu svake pojedine vožnje.

Dobrim vožnjama vozači si mogu osigurati popuste na premije auto osiguranja, ili nagrade kod partnera osiguravateljske kuće. Do popusta i nagrada se dolazi na gameificirani način, tako da vozač skuplja značke unutar aplikacije ispunjavajući zadane izazove.

Amodo na .debugu

Amodo će biti jedan od sudionika nadolazeće velike developerske konferencije .debug koja će se održati ovoga prosinca. "U potrazi smo za novim članovima tima u našem tehničkom odjelu, te vas pozivamo da nas posjetite na našem štandu na .debug konferenciji u Zagrebu 12. i 13. prosinca", poručuju iz ove kompanije.