Honor V30 dobiva veći broj kamera

Do kraja godine trebala bi stići nova „V“ serija Honorovih pametnih telefona, izvori iz Kine navode kako će ovogodišnji modeli dobiti i veći broj kamera

Stjepan Bilić utorak, 8. listopada 2019. u 23:02

Honor bi do kraja ove godine trebao predstaviti nove modele unutar svoje „V“ serije pametnih telefona. Ako se i dalje budu držali dosadašnjem načina imenovanja novi modeli nosit će oznake „V30“, odnosno „View 30“, ovisno o tržištu.

Do sada smo imali prilike vidjeti kako bi uređaj trebao izgledati s prednje strane – zaslon preko gotovo cijele prednje strane, uz tek pokoji tanji rub. Fotografija je otkrila kako će se ovog puta s prednje strane nalaziti dvije selfie kamere te kako će biti smještene unutar ovalnog izreza unutar zaslona.

Novi izvor iz Kine ovog se puta više dotakao stražnje strane uređaja. Prema njegovim saznanjima, V30 (View 30) dobit će dodatnu kameru sa stražnje strane. V30 bi tako trebao imati tri, a ne dvije poput njegovog prethodnika. Osim povećanja broja kamera, V30 seriju očekuju i povećanje piksela – izvor navodi kako će glavna kamera imati razlučivost od 60 MP (64 MP?).

Uz V30, Honor će predstaviti i snažniji V30 Pro model. Glavne razlike bit će u zaslonu, obični model imat će LCD, a Pro model OLED panel. Dodatno, Pro model će dobiti inačicu Kirina 990 s 5G modemom, a obični bez. Honor će prema izvoru Pro model opremiti s četiri kamere, od kojih će glavna također imati 60 MP.

Manjih razlika će biti i po pitanju baterije – V30 imat će bateriju od 4.000 mAh, a V30 Pro od 4.200 mAh. Oba modela će podržavati tehnologiju brzog punjenja baterija, no i ovdje se očekuju razlike. V30 će prema izvoru imati SuperCharge punjač od 22,5W, a V30 Pro SuperCharge od 40 W. Pro model će dobiti i mogućnost bežičnog punjenja baterije (15W), koju V30 ne bi trebao imati.

Budući je Honor sestrinska tvrtka od Huaweija, V30 će proći kroz isti Trump tretman kao i Mate 30 – neće dobiti podršku za Google servise i aplikacije. Kao takav neće biti odviše zanimljiv kupcima sa Zapada.