Tim Cook: iPhone X je jeftiniji nego što se čini

U raspravu oko potencijalno previsoke cijene novog iPhone X-a uključio se i Tim Cook, braneći postavljenu cijenu te ističući kako iPhone X u SAD-u ne stoji više od nekoliko kava tjedno

Matija Pavlić nedjelja, 5. studenog 2017. u 08:00

Pri predstavljanju novog iPhone X-a razvila se rasprava o potencijalno previsokoj cijeni toga dosad najskupljeg Appleovog pametnog telefona, koja se nastavila i do ovih dana kada se službeno pojavio na tržištu.

Nakon što su analitičari Morgan Stanleyja izveli zaključak kako za iPhone X-om vlada velika potražnja upravo zbog njegove visoke cijene, u cijelu priču odnosno raspravu se uključio i sam Tim Cook, pokušavši obraniti cjenovnu politiku svoje tvrtke.

Glavni izvršni direktor Applea ističe kako je svjestan da će cijena od 999 dolara za osnovni model predstavljati problem određenim potencijalnim kupcima, no kako iPhone X ne košta više od nekoliko kava tjedno (u SAD-u). Cook taj zaključak bazira na pretpostavci na većina korisnika otplaćuje mobilni uređaj na mjesečnoj bazi putem neke od dostupnih pretplatničkih modela koje nude američki operateri.

Također, Cook ističe kako kupci za svoj novac dobivaju određenu vrijednost te mnogo novih vrhunskih tehnologija.