Procurio do sada najljepši prototip iPhonea 12

Na temelju pouzdanih informacija leaker Ben Geskin izradio je render koji prikazuje kako bi iPhone u 2020. godini mogao, a po mnogima i trebao, izgledati

Sandro Vrbanus četvrtak, 5. prosinca 2019. u 06:00

Leaker Ben Geskin donekle je od EvLeaksa preuzeo titulu jednog od najcjenjenijih u tom području, barem kada je riječ o novim Appleovim proizvodima. Isti pouzdani izvor koji mu je ovoga ljeta javljao informacije o tada još neobjavljenom iOS-u 13 sada mu je došapnuo i kako se u proizvodnom lancu pojavio novi prototip iPhonea. Geskin se odmah primio posla i izradio render na temelju dobivenih informacija, a isti izgleda – senzacionalno.

Općeprihvaćeno je mišljenje da će se Apple 2020. godine okrenuti dizajnu mobitela kakav nije viđen od modela 5S i SE, s nešto oštrijim bridovima. Uz to tu postoje najave kako rade na tehnologijama kojima bi mogli potpuno izbaciti "notch", kao i informacije da će prekidač za utišavanje zvukova dobiti novi, vertikalni izgled. Uzevši sve ovo u obzir, te poneku novu povjerljivu informaciju – dolazimo do Geskinovog rendera:

Ovaj Latvijac kaže kako je ovaj leak došao na temelju postojećeg prototipa kodne oznake D53. Isti i dalje ima Lightning priključak, zasnovan bi trebao biti na iOS-u 14 koji je za sada u testnoj verziji naziva SwitchBoard 18A311.

Od ranije se govori o tome da će iPhone 12 dolaziti u čak četiri inačice – s ekranima dijagonale 5,4", 6,7", te dvije inačice s 6,1-inčnim zaslonom. Osnovni modeli dvanaestice trebali bi imati dvije manje dijagonale (5,4" i 6,1") dok bi "Pro" inačica dolazila s dva veća panela, od 6,1" i 6,7". Svi ekrani trebali bi biti izrađeni u OLED tehnologijji.