Galaxy Fold do sada je prodan u milijun primjeraka

Čini se kako ni cijena od 2.000 dolara nije prevelika ako se nešto uistinu želi – Galaxy Fold do sada je prodan u više od milijun primjeraka zbog čega je Samsnug počeo obnavljati svoje zalihe

Stjepan Bilić subota, 14. prosinca 2019. u 07:00

Samsung je početkom 2019. predstavio svoj prvi telefon sa savitljivim zaslonom – Galaxy Fold. Zbog početnih problema sa zaslonom Fold je ubrzo povučen i poslan na doradu da bi na pojedina tržišta konačno stigao tijekom rujna. Galaxy Fold je dostupan i kod nas o čemu smo vas izvijestili ovdje.

Sada kada su početni problemi za njima, Samsung je otkrio kako je Galaxy Fold na kraju dosta dobro prihvaćen kod korisnika. Predsjednik Samsunga, Young Sohn, na berlinskom je TechCrunchu izjavio kako su do sada prodali više od milijun primjeraka te zaključio kako nedvojbeno postoji tržište za takve uređaje, za koje su korisnici spremni izdvojiti i 2.000 USD.

Iako brojka od milijun prodanih primjeraka može zvučati malenom treba imati na umu da je Samsung u konačnici na ime Galaxy Folda inkasirao oko 2 milijarde dolara i to samo u prva tri mjeseca dostupnosti. Za iduću 2020. godinu Samsung ima i veće planove – prodati čak šest milijuna telefona sa savitljivim zaslonima.

Jedan od njih će zasigurno biti Galaxy Fold 2 koji se već nalazi u odmakloj fazi razvoja. Dosadašnje glasine govore kako bi cijena Folda 2 mogla biti upola manja što bi svakako pomoglo da se planovi o šest milijuna prodanih uređaja i ostvare.