Samsung Galaxy Fold od 20. prosinca bit će dostupan i u Hrvatskoj

Samsung Galaxy Fold uskoro dolazi i na hrvatsko tržište gdje će se moći kupiti u slobodnoj prodaji, ali i preko operatera u sklopu postojećih tarifnih modela

Stjepan Bilić utorak, 3. prosinca 2019. u 23:10

Za sve potencijalne zaljubljenike u Galaxy Fold dobra vijest – uskoro će se moći kupiti i kod nas, u Hrvatskoj. Kupci će moći birati između kupnje u slobodnoj prodaji ili preko operatera uz neku od postojećih tarifa.

Podsjetimo Galaxy Fold ima 7,3-inčni Dynamic AMOLED zaslon koji je napravljen od tankog i fleksibilnog (slojevitog) polimera te je ujedno i najveći zaslon kojeg je ijedan Galaxy dobio dosad. S vanjske strane nalazi se manji, kompaktniji 4,6-inčni Super AMOLED zaslon.

Temelji se na Snapdragon 855 čipu, ima 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu te ukupno šest kamera. Potrebnom energijom za rad napaja se iz baterije kapaciteta 4.380 mAh koja podržava brzo bežično i žično punjenje, ali i reverzibilno punjenje drugih uređaja. Detaljan opis uređaja možete proučiti u našem ranijem tekstu, ovdje.

Od danas 3. prosinca Galaxy Fold moguće je prednaručiti preko operatera, a prve isporuke kreću od 20. prosinca 2019. godine. Kupci koji se odluče na kupnju slobodnog uređaja to će moći učiniti na dvije lokacije u Samsung Experience Storeu u Zagrebu i Splitu, također od 20. prosinca 2019. Iz Samsunga javljaju kako u Hrvatsku stiže samo crni model.

Što se tiče cijene ona će biti u rangu s tehnologijom koju Galaxy Fold nudi – 15.499 kuna. Not great, not terrible, rekli bi neki, i bili bi u pravu. Pogotovo ako se pogledaju cijene drugih flagshipa, primjerice novog iPhonea 11 Pro Max čija cijena u najsnažnijoj izvedbi prelazi 13.000 kuna, a nema šest kamera ni savitljivi zaslon.