Potpuno električni Hummer imat će tisuću "konja"

General Motors pustio je u javnost kratku najavu za reklamu koju će emitirati u najprestižnijem terminu, u vrijeme SuperBowla. Povod? Povratak legendarnog Hummera u električnoj izvedbi

Sandro Vrbanus petak, 31. siječnja 2020. u 20:00

Legendarni brand Hummer General Motorsa nakon dva desetljeća potpune neaktivnosti bit će oživljen, i to na, čini se, spektakularan način. Kao što smo već pisali, u GM-u pokreću veliki ciklus investicija u proizvodnju automobila na domaćem tlu, a zahvatila ih je i električna groznica, pa će tako novi Hummer biti – potpuno električni kamionet, ili kako ga neki kategoriziraju, SUV.

Službenu najavu Hummerovog uskrsnuća svijet će dobiti ovoga vikenda, u vrijeme SuperBowla, za kada je GM već zakupio najskuplji oglasni termin u svijetu. Kratke najave reklame koju tada misle emitirati puštene su u javnost nekoliko dana prije samog događaja.

Hummerom na Cybertruck

Prema onome što se iz kratkih videa može saznati, Hummer postaje potpuno električni kamionet. Kao što nasljeđu marke i priliči, sve bi vezno uz ova vozila trebalo biti grandiozno, preuveličano, ako ne i pretjerano – pa će tako e-Hummer imati pogonski sklop od čak 1.000 konjskih snaga.

Okretni moment trebao bi mjeriti preko 15.500 Nm, a ubrzanje od 0 do 100 km/h bit će izvedivo za manje od 3 sekunde. Očito je da se lansiranjem Hummera, koje bi se trebalo dogoditi tijekom jeseni 2021. godine, GM priprema izravno konkurirati moćnom Teslinom Cybertrucku. O luksuznoj unutrašnjosti i ostalim dodacima koje Hummer neupitno nosi sa sobom doznat ćemo, vjerujemo, uskoro.