Sve što je potrebno za upravljanje datotekama na Androidu - Solid Explorer

Svrstava se među najpopularnije i najmoćnije upravitelje datotekama na Androidu koji ne samo da nudi sve što je potrebno kako bi se bez problema manipuliralo datotekama, nego i čitav niz naprednih i vrlo korisnih značajki zbog kojih se i proslavio…

Matija Gračanin petak, 14. kolovoza 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Solid Explorer
Namjena Upravljanje datotekama na Androidu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena 14 kn

Upravitelja datotekama na Androidu definitivno ne nedostaje, a ovo je još jedan koji je tijekom vremena uspio okupiti prilično veliku bazu vjernih korisnika čak i unatoč tome što ga se nakon 14 dana isprobavanja mora kupiti. Nema nikakve dvojbe zašto je tome tako, Solid Explorer nudi čitav niz korisnih mogućnosti i podrški koje su sve zapakirane u moderno i lijepo osmišljeno sučelje koje podjednako dobro radi na smartfonima i tabletima.

Uz to što omogućava upravljanje datotekama kroz dva vertikalna panela (kao što to nude klasični upravitelji datotekama na računalima), tu je podrška za FTP, SFTP i SMB/CIFS, dijeljenje datoteka putem FTP-a, podrška za popularne arhivske formate kao što su ZIP, 7ZIP, RAR i TAR pri čemu zna otvarati šifrirane arhive pa čak i stvarati (ZIP i 7ZIP), a tu je i podrška za oblačne servise kao što su Dropbox, Box, OneDrive, Google Drive, Sugarsync, Copy, Mediafire, Owncloud i Yandex.

Njegove već izdašne mogućnosti moguće je dodatno proširiti instalacijom proširenja, a tu su i druge praktične stvarčice kao što je munjevito pretraživanje (oslanja se na kreirani indeks), kao i dodatak za slijedno preimenovanje datoteka. Ako se ima omogućen root pristup datotečnom sustavu, Solid Explorer može poslužiti i kao potpuno funkcionalan root explorer. Solid Explorer nije besplatan, pa ga se nakon probnog perioda mora kupiti za 14 kuna.