A1 uvodi Arena Sport u svoju TV ponudu, ali izbacuje N1 televiziju i SportKlub

Gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 Hrvatska, od 29. ožujka više neće moći gledati kanale medijske kuće United Media, informativni kanal N1 i mrežu sportskih kanala Sport Klub

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 15. ožujka 2021. u 17:36

Krajem ovog mjeseca dogodit će se novo preslagivanje sportskih sadržaja u ponudi domaćih IPTV operatera. Svemu je prethodilo prošlogodišnje trgovanje pravima na prijenos najatraktivnijih sportskih natjecanja. Podsjećamo da je tada prava na utakmice nogometne Lige prvaka od sezone 2021./2022. za cijelu regiju preuzela Arena Sport (Telekom Srbija), a istovremeno su otkupili prava na još neka iznimno atraktivna natjecanja, poput prve španjolske La Lige.

Stoga i nije iznenađujuće da su se danas pojavile informacije o propalim pregovorima između medijske kuće United Media, koja drži veći broj regionalnih kanala među kojima su Sport Klub (do sada su imali prava na La Ligu) i N1, s pružateljem telekomunikacijskih usluga A1 Hrvatska (do sada su imali prava na Ligu prvaka).

Gledatelji koji u Hrvatskoj gledaju televiziju putem usluga operatera A1 tako od 29. ožujka više neće moći gledati kanale N1 i Sport Klub, objavljeno je danas iz United Media putem regionalnog news kanala N1.

Iz United Media kažu kako s A1 nije postignut dogovor o nastavku suradnje: "Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 o neobnavljanju ugovora o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutno isti uvjeti koji su važili i do sada. S njima smo surađivali dugi niz godina i žao nam je što ta suradnja nije nastavljena, usprkos dobroj volji s naše strane da do toga dođe", poručili su.

Prekid suradnje već ovog mjeseca

Oni koji koriste televizijske usluge telekoma A1 Hrvatska preko njih od kraja ožujka više moći pratiti informativni kanal N1, sportski program na kanalima Sport Kluba, kao niti dječje kanale Pikaboo i Vavoom.

To će ponajviše pogoditi ljubitelje utrka Formule 1 čija nova sezona počinje krajem mjeseca, a za koju ekskluzivno pravo prijenosa u Hrvatskoj od ove sezone ima upravo Sport Klub. Pored utrka Formule 1, Sport Klub prenosi njemačku Bundesligu i Bundesligu 2, englesku Premier ligu i FA kup, MOTO GP trke, Euroligu i Eurokup, tenis na ATP turnirima i Wimbledonu kao i NFL.

Svi kanali United Media ostat će u Hrvatskoj dostupni još jedino u ponudi Hrvatskog Telekoma i Total TV-a.

A1 prebacuje fokus na Arena Sport

Povodom ovog preslagivanja obratili smo se i A1 telekomu, koji iznosi svoju stranu priče pregovora s United grupom: "Unatoč svim našim nastojanjima da osiguramo nastavak prikazivanja tih kanala, vlasnik TV prava uz gubitak nekih atraktivnih natjecanja postavio je neprihvatljive uvjete za produljenje ugovora. Njihovim prihvaćanjem, pružanje TV usluge našim korisnicima više ne bi bilo moguće pod jednako povoljnim uvjetima."

Korisnici A1 usluga od 29. ožujka u "zamjenu" za Sport Klub će dobiti pristup većem broju kanala Arena Sporta, koji će biti prošireni kanalima Arena Fight i Arena Esports, te dodatnim programima Arena Sport 7-10. Podsjećamo da je do sada Arena Sport imala ekskluzivni ugovor s Hrvatskim Telekomom (bili su i u ponudi Iskon.TV-a)

Osim natjecanja koja se već emitiraju, poput domaće 1. HNL (natjecanje koje se trenutno zove "Hrvatski Telekom Prva liga"), talijanske Serie A, francuske nogometne lige, NBA-a i ostalog, na Arena sport kanalima će korisnici A1 TV usluge u sljedećem trogodišnjem ciklusu moći pogledatii i razna druga prestižna nogometna natjecanja, poput UEFA Lige prvaka, UEFA Europa Lige, novog natjecanja UEFA konferencijske lige te španjolske La Lige.

Uz to, Arena Sport kanali donose i mnogobrojna domaća i regionalna natjecanja poput košarkaških liga – regionalne ABA i Hrvatske Premier, regionalnih rukometnih i vaterpolskih liga, kao i rukometnu EHF Ligu prvaka, auto-moto i brojna druga natjecanja.

Povodom najave proširenja sportske ponude glavna direktorica za privatne korisnike Ivana Marković istaknula je: „Ulaganje u prvoklasni sadržaj ulaganje je u zadovoljstvo korisnika, što je nama u A1 Hrvatska najvažnije. Korisnicima smo u kontinuitetu od 2018. do 2024. osigurali uživanje u UEFA Ligi prvaka, a ovom najprestižnijem i najgledanijem nogometnom natjecanju sada pridodajemo još više raznolikog i atraktivnog sportskog sadržaja. Nastavit ćemo i dalje pratiti trendove i želje korisnika, unaprjeđivati našu ponudu i korisničko iskustvo opravdavajući poziciju operatora u kojeg se korisnici mogu pouzdati kad je u pitanju pružanje najboljeg TV sadržaja“.

Do 1. srpnja u A1 TV ponudu bit će dodana ukupno 23 nova kanala.

Svi A1 TV korisnici u promotivnom će razdoblju od 29. ožujka do 1. srpnja imati dostupne Arena Sport 1 – 6 kanale u svojem osnovnom TV paketu, bez dodatne naknade, dok po isteku promotivnog razdoblja cijene TV paketa ostaju iste kao i prije dolaska Arene Sport na A1 TV.

Nova ponuda sportskih programa istovremeno će zamijeniti Sport Klub kanale, koji više neće biti u ponudi A1 od 29. ožujka.

Liga prvaka u Zagrebu (Dinamo - Atalanta)
Liga prvaka u Zagrebu (Dinamo - Atalanta)