Intel se svim silama trudi dokazati da je Apple pogriješio kada ih je napustio

Intel nije sretan prekidom partnerstva s Appleom, što dokazuju brojne objave i reklame upućene odgovaranju korisnika od kupnje M1 MacBooka

Matej Markovinović nedjelja, 21. ožujka 2021. u 21:50

Nakon što se Apple odlučio „rastati“ od Intela te je počeo izrađivati svoje M1 čipove, Intel se svim snagama bori odgovoriti potencijalne kupce od Appleovih računala. Kako bi to postigli, odlučili su zaposliti Justina Longa, bivšeg „I'm a Mac“ glumca, za svoje reklame u kojima ističu MacBookove  nedostatke.

Novi set reklama, sastoji se od pet „Justin Gets Real“ videozapisa gdje Justin odmah na početku napominje da je on samo obična osoba koja radi stvarnu usporedbu MacBooka i PC-a. Tako se u reklamama „izruguju“ Macu zbog nedostatka ekrana osjetljivog na dodir, podrške samo jednog eksternog monitora odjednom, manjka igraćih karakteristika i drugih stvari.

Naime, ako pažljivo pogledate Intelove reklame, upast će vam u oko činjenica da MacBook Pro u njima izgleda ponešto drugačije nego u stvarnosti. Intel je iz nekog razloga odlučio stanjiti okvir Macovog zaslona, a u izjavi za The Verge, Intelov je glasnogovornik potvrdio da su u reklamama korišteni stvarni MacBook Pro uređaji s M1 čipom, no ne žele komentirati vidljive promjene.

Intelov MacBook Pro. Izvor: Screenshot/Youtube
Intelov MacBook Pro. Izvor: Screenshot/Youtube
Pravi MacBook Pro. Izvor: Tom's Guide
Pravi MacBook Pro. Izvor: Tom's Guide

Osim toga, Intel je pokrenuo i web stranicu koja uspoređuje M1 čip s Intelom.

„U stvarnom okruženju, računalo s 11. generacijom Intel Core mobilnog procesora korisnicima nudi više, a mi imamo prava istraživanja i rezultate ispitivanja koja to dokazuju. Mnoge se Appleove tvrdnje u vezi M1 čipova ne prevode u stvarnu upotrebu te se čine upitnima“, piše na Intelovoj stranici.

Izvor: Screenshot/Intel
Izvor: Screenshot/Intel

Intel je također započeo svoju kampanju na Twitteru, tvrdeći da postoje neki zadaci koji se mogu obavljati samo na Windows računalima.

Podsjećamo da je Intel prošloga mjeseca izbacio benchmark testove u kojima uspoređuje svoj i7 procesor 11. generacije s M1 čipom u MacBooku Pro. Naime, testiranje je izazvalo kontroverzne komentare jer su usporedbe bile rađene u pažljivo odabranim zadacima prema kojima je Intelov čip superiorniji.