Redakcijski leksikon 2017: Oleg Maštruko

Horoskopski blizanci i Fintech će osvojiti svijet, jedino pitanje je kojim redoslijedom

Oleg Maštruko petak, 29. prosinca 2017. u 07:00

Horoskopski znak: Blizanci, koji su ujedno i najbolji znak ikad, ali ozbiljno.

Android ili iOS: Android

Putovanje iz 2017. koje pamtiš: Bilo ih je više sjajnih, New Orleans je bio fora, zatim putešestvija po Cipru i naravno velika ljetna putopisna ekspedicija u Boliviju i Paragvaj, s koje su putopisni zapisci išli na Fejs.

Gadget s kojim provodiš najviše vremena: Mobitel valjda? Samsung S7. Na putevima – fotoaparat, Sony A77, ako je fotoaparat uopće "gadget". Također, tu je i odlični Lenovo Yoga laptop, ako se i to broji u gadgete.

Restoran u koji si najčešće zalazio 2017.: Tu u kvartu kraj redakcije ih ima nekoliko i svi su mi (bili) dragi, no postali su znatno preskupi za ono što nude. U zadnje vrijeme omiljena mi je Pivnica Medvedgrad u Ilici 49, koji su usput i sponzori našeg relija u Africi, pa spajam ugodno s korisnim. Sad se sam sebi malo divim kako sam u ovo uvaljao sponzorirani odgovor LOL… ali zaista je i iskren.

Koji browser favoriziraš: Chrome

Tvoj kultni film: Ima ih dosta ali ajmo za ovaj izbor staviti Apokalipsu Danas, iz 1979.

IT događaj 2017.: Nešto vezano za fintech svakako, rast bitcoina, ili poplava fintech proizvoda, općenito. Ili jednostavno, naša, Bugova konferencija F2 - Future of Fintech

Najbolji film 2017.: Ne mogu izdvojiti nijedan, što bojim se više govori o tome koliko rijetko idem u kino u zadnje vrijeme, nego o kvaliteti filmova. Rogue One mi je fenomenalan, ali evo provjeravam na Fejsu, i gledao sam ga u zadnjim danima 2016 tako da službeno ne upada…. Ostali filmovi koje sam gledao su uglavnom hvatanje zaostataka, a ne nešto iz tekuće godine.

Omiljeni Youtuber: Nijedan, nemam strpljenja za filmiće…. YouTube koristim samo za glazbu. Znam da za glazbu postoje drugi, specijalizirani servisi, tako da sam se odgovorom na ovo pitanje dvostruko deklarirao kao medijski dinosaur, ali što se može.

Što znaš najbolje skuhati: Da žena vidi ovo pitanje rekla bi da nismo normalni 😊 Umjesto "što znaš najbolje skuhati" trebalo bi stajati "što znaš UOPĆE skuhati, kad prijeti umiranje od gladi?". Pašta i frigana jaja su moj vrhunski doseg. U muškom dijelu obitelji znatno bolji kuhari su stari i brat. Stari je Jedi gradela, a brat ima u kuhinji više zaliha hrane i mirođija od prosječnog shopping centra.

Nvidia ili AMD: Svejedno mi je. Mi u Mreži smo IT profesionalci, što god obavlja posao. Prerasli smo ratove među markama, osim kad je Apple u pitanju… ili fotoaparati… svi znaju da su Sony fotići najbolji, a da je Apple koma.

Što bi želio dobiti kao blagdanski poklon: Nemam pojma, nešto neopipljivo i nematerijalno u svakom slučaju…. Recimo kartu za put oko svijeta?